IPA
IPA

Bomba iz Italije: Marin Pongračić na korak od transfera u Ligue 1, odšteta 15 milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 14:49

Cijeli posao mogao bi se zaključiti u narednim danima

Hrvatski reprezentativac Marin Pongračić (26) uskoro bi trebao promijeniti klub. Središnji branič Leccea na Europskom prvenstvu odigrao je dvije utakmice za Vatrene, jedno vrijeme ga se povezivao s Dinamom, dok je sada sasvim izvjesno kako će svoj nogometni put nastaviti u francuskom Rennesu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Pongračić bi u Rennes trebao preseliti u transferu vrijednom 15 milijuna eura fiksno uz određene bonuse. Ako se uzme u obzir da je Lecce Pongračića doveo iz Wolfsburga za svega 1.6 milijuna eura, ovaj transfer bio jedan od najboljih poslova u povijesti kluba.

Iako su prije godinu dana u najvećem izlaznom transferu u povijesti kluba za 19.5 milijuna eura prodali Hjulmanda u Sporting, Lecce je za Danca prvo izdvojio veću odštetu (2.5 milijuna eura, Admira Wacker, siječanj 2021.) te su s njim morali puno više 'raditi' ne bi li naplatili svoj rad. Pongračić je druga priča, on je stigao u klub praktički kao gotov proizvod, s tim da je u Serie A svoju igru dodatno oplemenio. Iako je Lecce bio predodređen na donji dom prvenstvenog poretka te se znalo da će primati podosta pogodaka u sezoni, Pongračićeve igre bile su toliko dojmljive da su neki klubovi njegovo ime podcrtali još u siječanjskom prijelaznom roku. Jasno, u Lecceu tada nisu htjeli ni pričati na temu potencijalne prodaje, ali su zato 'razmijenili brojeve' s udvaračima i obećali si da se čuju na kraju sezone.

I evo, izgleda kako su se čuli i ekspresno sve dogovorili!

Što se tiče Marinovih predstava u Njemačkoj, one su bile sasvim korektne. Protiv Italije je odigrao vrlo dobru utakmicu, potvrdile su to i brojke, s tim da kod pogotka Zaccagnija nije ni najmanje kriv. Što se tiče ogleda sa Španjolcima, tu se uklopio u sivilo momčadi, ali je isto tako imao par dobrih intervencija s kojima je spriječio da slavlje kasnijeg finalista Eura bude još uvjerljivije.

U Rennesu su spremni reinvestirati novac kojeg su zaradili na prodaji Enza Le Feea u Romu (23 milijuna eura), s tim da se sve intenzivnije priča i o mogućem transferu Belgijca Theata kojeg bi rado doveli neki europski, ali i saudijski klubovi.

U slučaju da se transfer realizira, što je u ovom trenutku vrlo izgledno, Marin će postati šesti hrvatski nogometaš u povijesti Rennesa nakon Lovre Majera, Ivice Mornara, Kujtima Shale, Zdenka Kobešćaka te Jure Primorca (sin Bore Primorca) koji je igrao za B momčad. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marin PongračićLecceRennesLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Ligue 1Serie A

Ostale Vijesti