Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Bomba iz Celja: Slovenci raskinuli s bivšim trenerom Dinama iz banalnog razloga, poznat je i nasljednik!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 28.07.24. | 13:00

Ne vjeruj Danajcima ni kada darove nose... Ili - Slovencima?

U Celju počinje iznenađujuće novo poglavlje: hrvatski nogometni stručnjak Damir Krznar (52) više nije trener NK Celja, objavio je slovenski prvoligaš na svojim stranicama. Nakon devet mjeseci došlo je do prekida suradnje između Celja i Krznara, a kako je klub objavio dogovoren je sporazumni raskid suradnje.

"U isto vrijeme klub napuštaju i njegovi najbliži suradnici Mihael Mikić, Vedran Attias i Luka Krklješ," objavio je slovenski klub.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Već im se zna i nasljednik: Albert Riera se vraća na klupu! Naime, kako smo već ranije pisali, francuski Bordeaux, u koji je španjolski strateg prošle sezone preselio baš iz Celja u kojemu ga je potom naslijedio upravo Krznar, prije nekoliko dana doživio je financijski slom, do te mjere da su se odrekli profesionalnog statusa u klubu, a ujedno i da se momentalno raskidaju ugovori sa svim nogometašima i svim trenerima. To je uključilo i trenera Španjolca kojeg Slovenci dobro poznaju od ranije iz epizoda s Olimpijom i Celjem, a u potonji će se sada vratiti ekspresnim postupkom iz doista banalnog razloga. Kako piše ranije spomenuti list, francuski klub Celju duguje jednu ratu odštete za Rieru pa je slovenski prvak dogovorio s Bordeauxom odustajanje od ovog iznosa, a Španjolac će odmah moći postati novi trener Celja.

U toj cijeloj priči, ni kriv ni dužan, ispašta nekadašnji Dinamov trener. Krznar je preuzeo Celje 11. listopada prošle godine i u prvih deset prvoligaških utakmica nanizao osam pobjeda. Hrvatski strateg uspješno je vodio momčad u proljetnoj sezoni te je 28. travnja nakon pobjede nad Olimpijom 1-0 ušao u klupsku povijest kao drugi trener koji je osvojio naslov državnog prvaka. Na klupi Celja, Krznar je u 31 utakmici upisao 20 pobjeda, šest remija i pet poraza. U Europi uvjerljivo slavio s 5-0 i 2-1 protiv Flore, a protiv Slovana iz Bratislave prvi je susret završio 1-1. Dok su mu baš to navijači Celja i uprava nametnuli kao 'križ' jer su njegovi igrači propustili realizirati puno prilika, nisu htjeli priznati da je rezultat i dalje zadovoljavajuć, aktivan kako se voli reći, da su Celjani dominirali i stvarali prilike i prema viđenom imaju realne šanse da u uzvratu u Bratislavi izbore prolaz u treće pretkolo i time osiguraju najmanje skupinu Konferencijske lige. Čini nam se da u ovom planu koji je klub donio, Krznara ne bi spasilo ni osvajanje Lige prvaka.

Španjolac u Sloveniju stiže već danas, a sutra s momčadi odlazi u Bratislavu na uzvratnu utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Okrutnost Slovenaca kada je posao u pitanju Krznar je upoznao u punom sjaju posljednjih godina, kako u Mariboru, tako i sada u Celju pa će sada 'zmage' tražiti u nekom novom klubu, ali nakon ovoga možda odustane od dokazivanja u Slovenskoj ligi. Iako je vlasnik Maribora Turčin, a Celja Rus, sve to nekako ide pod isti nazivnik lige. Ne vjeruj Danajcima ni kada darove nose... Ili - Slovencima?


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

CeljeCelje PLAlbert RieraSlovenska nogometna liga

Ostale Vijesti