Bolnica u Rimu tjera Fonsecu u šoping, traži beka i krilo već ovu zimu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.01.20. | 08:03

Nema trenera koji ne bi htio surađivati s ovakvim igračima.

Ono što je natjeralo čelnike Rome da krenu u akciju je prava mala bolnica koja ih zadesila u klubu. Trenutno su van pogona Zaniolo, najskuplji eksponat svlačionice Rome koji se ove sezone više neće vraćati na teren, a jednako tako nema ni Mkhitaryana, Pastorea, Zappacoste, Perottija, Fazija, Antonuccija i Mirantea.

Ono što je gotovo pa sigurno je to da će Roma na kraju sezone otkupiti ugovore svojeg stoperskog para Mancini – Smalling, od kojih je Englez taj koji je ostavio bolji dojam, ali je 23-godišnji Talijan netko tko, iako je već sada dobar, ima još puno prostora za napredak te bi jednoga dana mogao izrasti u reprezentativni kalibar.

Vjerujemo kako ne treba ni spominjati kako hrvatskom napadaču Nikoli Kaliniću sigurno neće biti otkupljen ugovor, a na kraju ove sezone će se vratiti u Atletico koji će tražiti način kako da ga ekspresno proslijedi negdje dalje.

Roma je ove zime zainteresirana za nekolicinu ofenzivaca koji bi dodatno pojačali njihovu kvalitetu u ofenzivnoj trećini terena, dok bi u obrani radili na dovođenju lijevog beka kao zamjenu za Aleksandra Kolarova koji polako ulazi u veteranske godine.

Pričalo se o Borni Barišiću i Borni Sosi, ali zasada nema nikakvih novih saznanja po pitanju njihovog eventualnog prelaska u redove Vučice iz Rima. Jasno, Roma neće dovest obojicu, već samo jednog od njih. Ako i jednog. S Barišićem je navodno pokušala, ali je pogodila zid jer su Škoti tražili previše za hrvatskog reprezentativca. Gerrard je želio 10.000.000 eura za Bornin ugovor, ali dalje od tog iznosa pregovori nisu išli. U kontekstu je čak bio i naš mladi bek Silvio Anočić, koji je trenutačno u Cibaliji na posudbi, no dalje od glasine priča nije išla. Posljednje vijesti pak kažu kako su se dogovorili s Atalantom za Rogera Ibaneza, koji će danas obaviti liječnički i navodno potpisati.

Zaniolo je fantastični veznjak koji igra u oba pravca i čiji će se izostanak zasigurno osjetiti. Na mjestu središnjeg veznjaka Fonseca je sada ostao na četvorici igrača, a oni su Pellegrini, Diawara, Cristante i Veretout.

Od onih „ofenzivnijih“ veznjaka Rimljani ne mogu računati na Pastorea i Perottija, a kao idealne zamjene za dvojicu spomenutih bili bi veznjak Milana Suso i Adnan Januzaj, krilni napdač Real Sociedada. Dogovor s bivšom zvijezdom Manchester Uniteda je vrlo blizu, klubovi su se dogovorili oko odštete od 18.000.000 eura, ali trideset posto tog iznosa ići će na račun Crvenih vragova zbog klauzule koju je imao dok je napuštao Old Trafford.

Također, na popisu želja je i krilni igrač Liverpoola Xherdan Shaqiri, međutim Klopp nije spreman pustiti ga već u zimu, radije bi s njim u momčadi dočekao ljeto pa ga prodao za 30.000.000 eura. Jeftinija varijanta mogao bi biti Carles Perez, španjolski U-21 reprezentativac i krilo Barcelone B, no Katalonci zasad odbijaju svaku mogućnost posudbe, a Vučica ne želi riskirati s trajnim otkupom njegovog ugovora.

Spinazzola se već neko vrijeme spominje u kontekstu potencijalne zamjene s Interom gdje bi lijevi branič otišao put Milana, a u kontra smjeru bi trebao Politano.

Pogledaj tečajeve za utakmicu Roma - Lazio

Suso je netko tko, ikao igra dobro u Milanu, Boban i Maldini ne bi imali ništa protiv da u skorijoj budućnosti nađe nekog novog poslodavca kako bi se otvorio prostor za nekom novom i potencijalno velikom kupovinom. Jednaka je situacija kod Hakana Calhanoglua i Lucasa Paquete, ali to je sada neka sasvim nova tema...

No, vratimo se mi Romi.

Rimljani imaju jake mlade snage na krilnim pozicijama gdje ordiniraju Kluivert junior i zanimljvi Turčin Cengiz Under koji još uvijek igra po principu toplo-hladno, ali se zato „iz aviona“ vidi da je riječ o nekome tko posjeduje nevjerojatan talent.

Iako Džeko ima 33 godine, on je, i biti će, udarna igla Vučice i naredne sezone pa tako novi središnji napadač nije opcija. Barem ne u zimskom prijelaznom roku.

Bilo kako bilo, do kraja prijelaznog roka nije ostalo previše vremena, ali bi zato neki od ovih transfera mogli ubrzo vidjeti. Hoće li se oni, ili barem neki od njih ostvariti, pokazat će vrijeme, ali Roma sigurno ne planira sjediti „prekriženih ruku“ i čekati da im dobri rezultati padnu s neba.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

RomaPaulo Fonsecaprijelazni rokZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti