Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Bolnica na Poljudu: Osam igrača propušta derbi, Prpić odigrao protiv Gorice ozlijeđen, Awaziem pauzira najmanje tri tjedna

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 20.02.23. | 15:57

Zdravstveni karton uoči derbija nije dobar za Hajduk

Veliki problem ima trener Hajduka Ivan Leko s ozljedama, a slijedi mu derbi s Dinamom na Maksimiru. I ranije je Leki bio problem kadar s kojim raspolaže za njegov način igre, a nakon izjave da nije došao trenirati juniore čini se da će prije odlaska u Zagreb morati posegnuti za još nekolicinom. Dobra vijest je što će mu za tu utakmicu imati pravo nastupa najveći dragulj Hajdukove škole 16-godišnji stoper Luka Vušković, a loša što ne može računati na osam igrača u derbiju.

Od ranije su na tom popisu Lovre Kalinić i Josip Elez koji su u procesu rehabilitacije od ozljede. Kako doznajemo, Anthony Kalik, Lukas Grgić i Emir Sahiti bit će spremni nakon kup-utakmice protiv Osijeka, a planiran je i povratak Tonija Borevkovića za desetak dana.

Ono što je najviše zabrinulo Leko zasigurno su ozljede Chidozieja Awaziema i Dominika Prpića. Potonji je protiv Gorice na početku utakmice izvrnuo zglob i odigrao ozlijeđen cijeli susret, a prema prvim prognozama pauzirat će najmanje tri tjedna. Ista prognoza je i za Awaziema kojem je pukla loža i vjerojatnije da će se na njegov oporavak čekati cijeli mjesec.

Derbi s Dinamom će igrati na Maksimiru u nedjelju 26. veljače od 15 sati, a trenutno zdravstveno stanje u momčadi Hajduka ne ulijeva optimizam.



Tagovi

HajdukozljedaPoljudChidozie AwaziemJosip ElezLovre KalinićLukas GrgićAnthony KalikEmir SahitiLuka VuškovićToni BorevkovićDominik Prpić

Ostale Vijesti