Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Blaž Slišković na pragu novog trenerskog angažmana?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 09:41

Nismo pratili balun, puna nam ga je bila kapa, ali možda se sve promjeni, sad kako se vraća Baka.

Malo je bivših nogometaša koji su imali status kakvog je imao Baka Slišković u Splitu. Točnije, nitko nije imao status kakvog je imao Baka, već je malo onih koji su imali status približan njemu. Legenda BiH nogometa i bivši izbornik od prošlog je mjeseca bez trenerskog angažmana nakon što je okončao suradnju s Kitcheeom, prvoligašem iz Hong Konga na čijoj je klupi odradio 20 utakmica (11 pobjeda, 5 remija. 4 poraza).

Baka Slišković nije ostvario jednako uspješnu trenersku karijeru kao onu igračku, ali je itekako dobar u onome što radi. Što se tiče BiH Premijer lige, u tri je navrata vodio Zrinjski iz Mostara te dva puta Široki Brijeg, a mediji iz susjedstva sad javljaju kako je on jedan od najvećih, ako ne i najveći kandidat za preuzimanje klupe Željezničara.

Baku bi u novoj momčadi trebalo dočekati nekoliko igrača s velikih HNL iskustvom, a definitivno su prva imena momčadi 33-godišnjaci Semir Štilić i Ermin Zec.

Amar Osim postao je bivši nakon što je njegova momčad na Grbavici odigrala 4:4 protiv Mladosti.U 89. minuti gosti su zabili za 2:4, da bi onda u sudačkoj nadoknadi dva prethodno spomenuta nogometaša Željezničara prvo zabili za smanjenje (Zec, 91'), a onda i remi (93', Štilić).

Željezničar je trenutno sedma momčad BiH Premijer lige, dok im vodeće Sarajevo bježi 13 bodova.

Spomenimo za kraj kako se od potencijalnih nasljednika Amara Osima na klupi Željezničara spominju Zlatan Nalić, Kemal Alispahić, Omer Joldić i trenutni trener Vojvodine, ekscentrični Nenad Lalatović, ali sportske.ba ističu kako su Baka i Željezničar – dobitna kombinacija.


Tagovi

Blaž SliškovićHajdukŽeljezničarBiH Premier ligaBiH Premijer liga

Ostale Vijesti