Pixsell
Pixsell

Bjelica za Sundaya nije čuo, a na Pamićevu izjavu samo se nasmijao

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 27.07.22. | 12:40

Trener Osijeka odradio je analizu Lokomotive, ukazao igračima s čime nije bio zadovoljan te se okrenuo dvoboju s kazahstanskim Kyzylzharom (četvrtak, 20.30 sati)

Lokomotiva je tempe passati a pred Osijekom je važan uzvrat protiv kazahstanskog Kyzylzhara. Repovi koji su se vukli nakon prilično razočaravajuće predstave u Kranjčevićevoj ulici vuku se do danas.

“Razgovarali smo i analizirali utakmicu. S pojedinim igračima napravili smo video analize da vide gdje su griješili. Dakle, konkretno i argumentirano čime nismo zadovoljni. Vidjet ćemo po reakcijama je’l to donijelo nešto. Ja vjerujem da jest. Rekli smo da želimo svojim navijačima ponuditi u svakoj utakmici barem borbu, angažiranost i odgovornost. I to protiv Lokomotive nije bilo slučaj. I zato sam bio razočaran, pogotovo zbog dobre podrške naših navijača protiv Gorice i u Kranjčevićevoj ulici. Samo oni koji su spremni davati maksimum, ti će biti u momčadi. Teren je mjerilo svega”, rekao je Nenad Bjelica dodavši kako na raspolaganju ima tridesetak igrača. Da su svi pod profesionalnim ugovorima, da je njihov zadatak da se stave u službu momčadi.

“I da ostave svoj ego sa strane. Da budu na dispoziciji kada ih trener treba, a na njemu je da odluči kada će ih koristiti. Hoće li biti nezadovoljnih, ne zanima me”, jasna je poruka stratega Osijeka koji protiv predstavnika Kazahstana ne računa na Leovca zbog ozljede, dok su nastupi Belje i Topčagića pod upitnikom.

“Imamo još trening i aktivaciju sutra prije utakmice pa ćemo odlučiti. Ako Beljo ne bude 100 posto spreman onda će biti na klupi pa ga možda kasnije aktiviramo da pomogne suigračima, možda ga stavimo i od početka. Razmišljam o obje opcije. Svi ostali su na dispoziciji”.

Zamjena za Leovca bit će Jurčević

“Pokazao je da se na njega može računati”.

Bilo je pitanje o izostanku pravih prilika tijekom utakmica. Bjelica je razloge pronašao u činjenici da ofenzivni igrači duže ulaze u formu.

“Nemaju još potrebnu svježinu nakon priprema”.

Makedonski mediji su naveli a oni hrvatski brže bolje prenijeli da je Osijek poslao ponudu za Sundaya Adetunjija, napadača makedonskog prvaka Shkupija.

“Nikad čuo za to”, jasan je bio Bjelica.

No, sigurno je čitao izjavu Igora Pamića kako izostanak aktivnosti na tržištu sugerira kako je Osijek odustao od šampionskih ambicija. No, samo se nasmijao...

“Ako prodamo nekoga, tada ćemo i dovoditi. Imamo puno igrača, nekih smo se i riješili. Zadovoljan sam s momčadi, rekoh da su ciljevi izboriti Europu i biti među prva četiri kluba u HNL-u pa ako se ukaže prilika… Mislim da imamo kvalitetnu ekipu i igrač koji mogu ponoviti prošlu sezonu s nadom da ćemo biti kvalitetniji u Europi”.

Što se tiče sutrašnjeg protivnika, Bjelica smatra kako ih Kyzylzhar nije iznenadio u prvoj utakmici.

“Očekivali smo da će biti u niskom bloku, da će svaki prekid koristiti za odlazak u napad. Tu su pokazali da mogu biti opasni. Stvorili su nam tri, četiri opasne situacije. Izazove je pred nama. Moramo biti fokusiran ako želimo pobjedu, a želimo je pod svaku cijenu. Fokus je na sebe, na svoj rad. Želim da dominiramo utakmicom i donesemo zadovoljstvo navijačima europskom pobjedom. To bi bio impuls”, završio je Bjelica.


Tagovi

NK OsijekNenad BjelicaMarin LeovacDion Drena BeljoMihret TopčagićIgor PamićKonferencijska liga

Ostale Vijesti