Luka Stanzl, Pixsell
Luka Stanzl, Pixsell

Bjelica: “Ovo je užas, 15 golova primljenih, veliki zaostatak… No, sve je još u našim rukama”

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 18:25

Trener Dinamovih nogometaša nakon iznenađujućeg poraza od Osijeka (2-4)

Dinamo je u derbiju 11. kola hrvatskog nogometnog prvenstva prošao skoro kao Real Madrid u El Clasicu, 2-4 je nesvakidašnji poraz u domaćim natjecanima za najtrofejniji hrvatski klub. Ujedno je ovo prvi poraz Nenada Bjelice na klupi Dinama u drugom mandatu u modrom te prvi u Maksimiru od nekog hrvatskog kluba (Young Boys 1-2, Manchester City 1-4).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Dinama ovako je komentirao poraz na konferenciji za novinare nakon utakmice:

“Prije svega čestitke Osijeku na zasluženoj pobjedi. Voda je u cijeloj utakmici išla na njihov mlin. Da je Baturina realizirao šansu za 2-0 otišlo bi drugačije, zatim smo primili dva gola kakva ne smijemo, a nakon naših pogrešaka primili još i treći… Moramo puno raditi da budemo defenzivno stabilniji nego što jesmo. Mi zabijamo golove, danas smo bili dva, ali moramo shvatiti da se obrana igra s 11 igrača, kao i napad.”

Ispada da je teško bez Theophilea?

“Napisali ste vi novinari o Theophileu loših recenzija da ne može pas s maslom pojesti, bio je krvnik protiv Šahtara, a sad kao ne možemo bez njega… Drugi igrač je danas dobio šansu, koji je uveo Dinamo u Ligu prvaka. Ja sam odlučio da igram ovako kako smo igrali, ne bih nijednog igrača izdvajao.”

Dinamo je u 11 utakmica primio 15 golova…

“To je užas! Ako se sjetite koliko je Dinamo primao golova u mom prvom mandatu… To je užas, užas. Igramo svaka tri-četiri dana, nema se vremena trenirati, to je tako kad se uzme momčad u pola sezone, preuzme se taj rizik da se neće trenirati… U Ligi prvaka smo shvatili kako se moramo braniti, u HNL-u još nismo.”

Je li fokus prevelik na Europu?

“To ima veze s tim da se igra svaka tri-četiri dana, normalno je da igrači nisu najsvježiji. U prvom mandatu sam rotirao čak 11 igrača, to se nije uopće osjetilo. Sad s ovima nisam radio pripreme, a ne mogu ronako otirati ni da hoću, jer Kulenović i Petković nisu isti tipovi igrača, a Petković je k tome poluzdrav. Pjaca nije igrao na svojoj poziciji, četiri smo uveli s klupe… Imao sam jednog i pol zdravog napadača... Oni koji su igrali u srijedu, a sada startali, pokazalo se da su jedno želje, a drugo su mogućnosti.”

Izlazak Nevistića na Bukvića u situaciji koja je završila kaznenim udarcem?

“Suđenje ne komentiram, a Nevistić je stao pa krenuo pa stao. Možda da je bio malo odlučniji, ali i on se bori s fizičkim problemima iako je rekao da se dobro osjeća i zato je branio. To je već bio kraj utakmice, ali moglo je to bolje, da.”

U odnosu na Pulu dojam je da nije bio toliki problem u pristupu igrača?

“Ma, ni u Puli nije bio problem pristup. Tamo smo imali problema s agresivnošću suparnika, ovdje sa svježinom, no ne bih puno pričao o pristupu, nema razloga. Igrači su bili svjesni važnosti utakmice, nije poraz stvar pristupa nego splet okolnosti. Šansa Baturine za 2-0, pa nas izblokiraju kod bočnog prekida kao početnike…”

Žarko ste željeli ovu pobjedu…

“Htio sam danas pobijediti zbog ljudi iz Osijeka s kojima sam se rastao u lošim odnosima. Ja imam veliku, veliku emociju prema Osijeku, njegov sam najveći navijač, ali nemam osjećaje prema ljudima koji ga vode. To sam prošli put zaboravio naglasiti”

Zaostatak nakon 11 kola je minus sedam…

“To nije mali zaostatak, no moramo se baviti svojim utakmicama i pobjeđivati ih, a ne gledati Hajduk, koji je u dobroj formi. Činjenica je da se s Hajdukom još tripus sastajemo, dakle sve je još u našim rukama da postanemo ponovno prvaci, ali moramo se fokusirati na HNL”, poručio je Bjelica.



Tagovi

Nenad BjelicaGNK DinamoNK OsijekHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti