Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Bjelica: "Nismo uspjeli dovesti Petkovića, skočila mu je cijena u nebo, ali odlazi iz Dinama"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 31.08.23. | 13:01

Bjelica tvrdi da Bruno ima spreman transfer, dok po domaćim krugovima kruži priča da Petko ostaje u Dinamu.

Kako je Germanijak ranije već pisao, sada je potvrđeno i s druge strane - Bruno Petković ne ide u Tursku! Ali... Pitanje je ostaje li u Dinamu! Rekao je to sada javno Nenad Bjelica koji je otkrio pred medijima da Trabzonspor nije uspio dovesti hrvatskog reprezentativca. Iako su Petković i Bjelica u dobrim odnosima još od suradnje iz ranijih vremena, iako je Petko i sam bio dijelom za prelazak u Tursku, zapuhali su neki novi vjetrovi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Josip Šutalo, Dominik Livaković i Luka Ivanušec. Tim redosljedom su ostajala prazna mjesta najiskusnijih u svlačionici podno maksimirskih tribina pa je ostalo logično pitanje - a Petko? Molili su se navijači i međusobno i čelnicima Dinama i svecima da Petković ostane još u plavom dresu. Rekao je to i simpatični gospodin koji je poručio da dinamovce voli kao sinove, a da bi bilo dobro da Bruno ostane još barem godinu dana. Želja mu se možda i uslišala, ako u ovo malo preostalog vremena ne dođe neka nemoralna ponuda pa se kapetan ipak oprosti od Dinama, a čini se da za neku takvu zna Nenad Bjelica.


"Uvijek se preispitujem nakon utakmica. Analiziram se da vidim što bi moglo biti bolje. Kažete da postoji problem fokusa s momčadi, što je možda točno, ali ja se ne izoliram od svoje momčadi. Možda nisam mogao odvojiti dovoljno vremena za momčad zbog procesa transfera u koji sam osobno bio uključen. Kad se transfer ne ostvari, naravno da budeš ljutit", rekao je Bjelica pa pojasnio o kome se radi:

"Transfer kojeg sam spomenuo je Petković.Pokušali smo ga dovesti, ali nažalost nismo uspjeli. Ne možeš ništa napraviti, život ide dalje. Petkoviću je cijena skočila u nebo nakon smjene trenera. Ono što znam je da nije produžio ugovor i bit će transferiran u velik klub", rekao je Bjelica prenose turski mediji.

Petkoviću aktualni ugovor s Dinamo ističe sljedećeg ljeta. Potpis novoga trebao bi doći svakog trena, ne zakompliciraju li se stvari. Bjelica tvrdi da Bruno ima spreman transfer, dok po domaćim krugovima kruži priča da Petko ostaje u Dinamu.

Uostalom, podatak da je Petković, kada se gleda prošlosezonska statistika HNL-a i kada se gledaju golovi koji su donijeli bod ili sva tri u susretu, sudjelovao asistencijom, ključnim potezom ili samim pogotkom u čak 29 osvojena boda Modrih, govori sam za sebe! Petković je ovom Dinamu u ovako teškoj sezoni itekako potreban. Ako spomenutim podacima dodamo i sudjelovanje u golovima za povećanje vodstva na dva razlike, dakle kao neko osiguranje pobjede, onda se tih 29 penju na 41. Šutalo B. je zamijenio šutala J, Nevistić Livakovića, dva mlada Lokosa će koliko budu mogla od ozljeda zakrpati prazninu koju je napravio odlazak Ivanušeca, ali tko će umjesto Petkovića odluči li otići?

Za sada je prevagnula ponuda Sergeja Jakirovića - ostani i kapetanski vodi ovu momčad. Nije ni davanje trake oko ruke Petku bio tek bezvezan potez, dobro Jakirović zna sa svojim Metkovljaninom, ali znači li to ostanak ili tek odgodu odlaska? Iako će u novoj postavi Dinama ostati praktički 'sam na vjetrometini' što se tiče 'senatora' plave svlačionice, navijači bi zasigurno htjeli da s kapetanskom trakom oko ruke, miljenik tribina i zaljubljenika u španere starog kova ostane na Maksimiru. Nekad ga vole, nekad ga kude, ali navijači Plavih se ipak nadaju da će im još dugo Petković kidati živce, a onda magičnim potezima donositi najveće radosti. Priliku ima već večeras od 19 sati protiv Sparte Prag.



Tagovi

Bruno PetkovićNenad BjelicaLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti