Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Bjelica: “Imamo puno kvalitete, boljela me glava koga ću staviti. Puno smo pričali, malo trenirali!“

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.09.24. | 22:30

Dinamov trener bio je vrlo zadovoljan izvedbom i rezultatom svoje momčadi protiv Lokomotive (5-1)

Nenad Bjelica vodio je svoju 100. utakmicu na Dinamovoj klupi. Ali, pišu mu se i one dvije (Benfica, Istra 1961) odgledao s tribine. Dakle, bila mu je ovo 102.utakmica, obilježio ju je velikom pobjedom (5-1) protiv Lokomotive. Sjajan povratak u Maksimir, nema dvojbe!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Čestitam igračima, navijačima i svim ljudima u klubu. Važna pobjeda, nakon teškog razdoblja. Konsolidirali smo se, puno smo pričali, a iako nismo puno trenirali napravili smo sve što smo htjeli, od prve minute i u taktičkom i svakom drugom smislu. Sad se možemo u miru pripremati za Monaco.", kazao je Bjelica i konkretnije opisao kako je pripremao momčad.

"Puno smo pričali, grupno i individualno, ali bilo je premalo vremena, No, dovoljno da pokažemo pravo lice. Radili smo na psihološpkom planu, ali rekli igračima kako želimo da se ponašaju na terenu, izvan terena. I dobro smo izledali!. Zabili smo pet golova, imali još šansi. Žao mi je što smo primili gol, ali Lokomotiva nam je napravila manje nego supranici u prijašnjim utakmicama. To je zato što smo dobro igrali u oba smjera, baš kako smo se dogovorili."

Koliko će ova 'petica' utjecati na samopozdanje momčadi?

"Svaka pobjeda bi nam dobrodošla, ali kad zabiješ pet golova, pogodiš dvije grede onda to sigurno dodatno utječe na samopouzdanje. Bernauer i Torrente? Igrali su prvi put zajedno, tražili smo da imaju jednostavna rješenja, da ulaze u igru. Ali, danas je momčad čitava bila kompaktna, onda je i stoperima lakše igrati."

Kazao je na predstavljanju da đeli okomitiji, konkretniji Dinamo?

"Pragmatičan sam trener, ne umirem u ljepoti, ali želim, pobjeđivati, žečlim rezultat. Ako ćemo do rezultata doći dugom loptom do Petkovića, to nije nabijanje, to je rješenje. Nismo još ništa trenirali, ali rekli smo igračima što želimo od njih i puno toga su i primijenili na terenu."

Što mu je bilo najbolje ove večeri, što ga je, možda, naljutilo?

"Sam osjećaj biti na klupi Dinama je predivan, pljesak s tribina mi puno znači. Bio je potreban gol i Petkoviću, Ademiju, Baturini, Torrente je zabio prva dva gola u karijeri. Nije me naljutilo ništa, možda taj primljeni gol, ali Lokomotiva je dobra momčad, koja nas može ugroziti, ali manje nego suparnici u zadnje vrijeme."

Zašto nije bilo Stojkovića i hoće li se za Monaco vratiti Theophile ili Mmaee?

"Stojković je osjetio mišić, ali mislimo da nije ništa ozbiljno. Došao je ujutro i rekao da ništa ne osjeća, bio je samo grč, ali nismo htjeli riskirati. Theophile isto može biti opcija za srijedu, ako odradi dva treninga, a ako ne bude 100 posto fit neće igrati. Mmaee još neće biti na raspolaganju."

Je li udarna postava protiv Lokomotive blizu za prvih 11 i u srijedu?

"Blizu su prvih 11 ovi koji su igrali, ali kad vidite tko je ušao.. Još nisam uveo Kačavendu, Stojkovića nema, boljela me glava dva dana koga ću staviti, koliko kvalitete imamo. Moramo se bacati na glavu, tko dobije prilike mora je iskoristiti. Sretan sm što imam toliku kvalitetu. Dobro smo trčali, reakcija po izgubljenoj lopti bila je dobra, branili smo se sa svih 11 igrača, Petković je bio prvi obrambeni igrač. Trka na dobroj razini, bolje nego u zadnjim utakmicama."

Sad slijedi Monaco i dvoboj protiv Adija Hüttera, s kojim se u Austriji sučelio čak 11 puta.

"Malo smo izgubili kontakt otkad sam otišao iz Austrije. Jako je simpatičan tip, voli naše ljude, uvijek su to bile kvalitetne utakmice. Drago mi je da je na razini na kojoj jest, imamo i zajedničkog menadžera, drago mi je da ćemo se vidjeti, kao dobrog prijatelja htjet ću ga pobijediti, kao i on mene."

Silvija Čabraja, trener Lokomotive bio je kratak:

"Dobili smo tri gola iz prekida, to je sastavni dio igre, koje smo katastrofalno branili. U drugom dijelu smo nešto i pokušavali, na kraju izgleda ružno tih 5-1. Nadali smo se nekim bodovima, Dinamo je bio u lošem trenutku, mi smo u još lošijem trenutku, čestitamo im na zasluženoj pobjedi."



Tagovi

GNK DinamoNK LokomotivaNenad Bjelica

Ostale Vijesti