Bjelanović nakon otkaza: Htio sam u Hajduk dovesti zvijezdu Dinama, dok oni nisu ni znali za njega

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 12.11.19. | 12:00

Nije mu uspjelo.

Nakon što je sporazumno raskinuo suradnju s Hajdukom i otišao s mjesta sportskog direktora, Saša Bjelanović je dao opširan intervju za dalmatinskiportal.hr. Pričao je o razlozima svog odlaska, svojevremenom raskolu sa bivšim voditeljem Akademije, Krešimirom Gojunom te, između ostalog, i o tome kako je, prema njegovim riječima, htio dovesti sadašnju zvijezdu Dinama za koju u Zagrebu nisu ni znali kada ga je pokušavao dovesti na Poljud.

Prvo je dao razloge svog odlaska iz Hajduka.

„Razlog je taj što nigdje ne želim biti uteg. Zahvalan sam predsjedniku Marinu Brbiću na svemu i smatram da je nekorektno to što mu se dešava od njegova ponovnog dolaska. Stalno ga se pokušava omalovažiti, a s vremenom sam i ja postao samo teret. Pa, eto, ako je problem Hajduka Bjelanović, onda više nema problema. Imam veliko poštovanje prema predsjedniku i smatrao sam da će mu moj odlazak dati force. Kod nas prevladava mentalitet tjeranja, ja sam od prvog dana suočen s konstantnom negativom, ali tako je bilo i sportskim direktorima prije mene, bez obzira što su, pogotovo Vučević, imali i jako dobrih odluka“, rekao je Bjelanović.

Otkrio je koji mu je bio prvi posao u funkciji sportskog direktora, pozicija koju je preuzeo nakon odlaska predsjednika Ivana Kosa i Marija Branca.

„Potpisivanje ugovora s mladim igračima. Bili su to Bradarić, Nejašmić, Teklić, Šego, Palaversa i Kreković. Ipak sam došao na funkciju s određenim stažem na Poljudu, bio sam s njima u drugoj momčadi i smatrao važnim potpisati ih na duže razdoblje. Na prvi pogled to zvuči jednostavno, ali iza svega uvijek stoje brojni razgovori i pregovori s roditeljima, agentima...“, rekao je za Dalmatinski portal.

Između ostalog, osvrnuo se i na „rad pod pritiskom“, misleći na stalan nedostatak financijskih sredstava. Upravo je to bio razlog, kaže Bjelanović, zašto na Poljud nije mogao doći jedan od nositelja igre današnjeg zagrebačkog Dinama pod Nenadom Bjelicom.

„Mene je Goran Vučević angažirao u kolovozu 2015. kao glavnog skauta čim sam završio karijeru. To me malo iznenadilo jer se nismo najbolje ni poznavali, ali jedan od mojih prvih prijedloga je bio Bruno Petković. Odlično sam ga poznavao iz Italije, a tada Dinamo još nije znao ni da on postoji. Igrao je u Entelli, ali za nas je svejedno previše koštao. On je prije Dinama imao lošu statistiku, ali njima nije bio problem platiti 1,5 milijuna eura odštete, što je nama nedostižno u ovom trenutku. Nama je Dinamo rival i konkurent po svemu osim financijama. Od nas se traži minimalan trošak, a maksimalan rezultat“, rekao je Saša Bjelanović.

Dotaknuo se i 'slučaja Šibenik', nakon čega je iz kluba potjeran šef omladinske Akademije, Krešimir Gojun.

„U Gojuna sam imao veliko povjerenje. Nikad nisam imao sumnju u dvostruke namjere, a danas mislim da je cilj bila Brbićeva glava, gdje sam ja ispao kolatelarna žrtva. Podnio sam tužbu, sve je na sudu, a sada mogu samo reći: sto posto sam čist. To je sve o ovoj temi“, bio je koncizan bivši sportski direktor Bilih.

Cijeli opširan intervju možete pročitati OVDJE.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Marin BrbićIvan KosJasmin HuljajBruno PetkovićSaša Bjelanović

Ostale Vijesti