Bivši veznjak Bayerna koji se etablirao u Premiershipu, prvo je pojačanje Spursa ovog ljeta

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.05.20. | 13:23

Guardiola ga je puno naučio, a Jose Mourinho ga iznimno cijeni.

Iako su se proteklih dana brojni igrači provlačili kroz engleske medije kao potencijalna pojačanja Tottenhama za nadolazeću sezonu, malo toga bilo je napisano o trenutnom kapetanu Southamptona.

Pierre-Emile Hojbjerg, 24-godišnji Danac odrađuje četvrtu sezonu u Premiershipu, a nakon dvije sezone prilagodbe, zasjao je punim sjajem. Nekadašnji igrač Bayern Munchena, iz čijeg je omladinskog pogona i ponikao, kasnije zaigravši i za prvu momčad u koju ga je promovirao Pep Guardiola, posljednje dvije sezone se pokazao kao stožerni igrač 'Svetaca'.

Klub sa St. Mary's stadiona pod vodstvom Ralpha Hasenhuttla igrala je katastrofalno u prvom dijelu sezone, a nakon 'devetke' u vlastitoj mreži u susretu s Leicesterom (25. listopad) izgledalo je da im slijedi strmoglav pad. Nanizali su još tri poraza nakon toga, ali od remija s Arsenalom u studenom stvari su krenule na bolje.

Izdigli su se s dna tablice, trenutno su na 14. mjestu sa sedam bodova više od posljednjeg mjesta koje vodi u Championship, a jedan od najzaslužnijih za to je upravo Pierre-Emile Hojbjerg.

Danac se nije uspio etablirati kao mladić u Pepovom Bayernu, iako je imao sporadične nastupe, vrijeme je uglavnom provodio u drugoj momčadi ili na posudbi (Augsburg, Schalke). Neočekivano se dogodilo da je odlaskom Guardiole otišao i Hojbjerg, a za njega je Southampton po završetku Eura 2016. godine uplatio 15 milijuna eura.

Ove je sezone neizostavan član veznog reda Southamptona, odigrao je svih 28 utakmica za koje je konkurirao (jednu odgledao s tribina zbog kartona), a to je prepoznao Jose Mourinho koji ga je označio kao prvim igračem kojeg želi dovesti.

Prema izvještajima s Otoka, upravo će se to i dogoditi jer je Tottenham dobio zeleno svjetlo od njegovog aktualnog kluba za transfer, a Hojbjerg je već ranije obznanio klubu s juga Engleske da neće produžiti ugovor.

Sada je ostalo na Tottenhamu da ponudi zadovoljavajuće uvjete i Hojbjerg bi čim započne prijelazni rok, trebao postati novi igrač Spursa.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Tottenham get green light in Pierre-Emile Hojbjerg transfer after contract debacle<a href="https://t.co/XOPajWxtyh">https://t.co/XOPajWxtyh</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/THFC?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#THFC</a></p>&mdash; Daily Star Sport (@DailyStar_Sport) <a href="https://twitter.com/DailyStar_Sport/status/1261876598258704385?ref_src=twsrc%5Etfw">May 17, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Pierre-Emile HojbjergJose MourinhoPep Guardiola

Ostale Vijesti