FK Sloboda
FK Sloboda

Bivši Vatreni i službeno predstavljen u 'Gradu soli'

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.03.23. | 12:10

Na klupi tuzlanske Slobode debitirat će 1. travnja kad na Tušanj dolazi Sarajevo

Danijel Pranjić od srijede je i službeno novi trener tuzlanske Slobode. Predstavljen je u Gradu soli, a na klupi će debitirati 1. travnja, u idućem kolu, kad na stadionu Tušanj gostuje Sarajevo. Inače, Sloboda je trenutno sedma na ljestvici (od 12 klubova) BiH Premijer lige, ali samo bod više od 11-plasirane Sloge iz Doboja. Sarajevo, koje je mjesto iznad Slobode ima osam bodova plusa. Dakle, pred Pranjićem je težak posao spašavanja premijerligaškog statusa.

"Meni je ovo sigurno veliki izazov. Znam dosta o BiH ligi, znam dosta o Slobodi. Znam kakva je trenutna situacija o klubu, ali što je najbitnije ne bojim se tog izazova, spreman sam. I ono ključno je da ćemo svi zajedno morati napraviti puno dobrih stvari da ostavimo Slobodu u ovom trenutku u ligi, a onda da napravimo plan i program da se Sloboda vrati na ono mjesto koje i zaslužuje", poručio je Pranjić pri potpisu ugovora te dodao:

"Prvo se moram upoznati s momčadi. Gledao sam posljednju utakmicu protiv Veleža. Vidio sam neke stvari koje su pozitivne i neke stvari koje treba ispravljati. Ja ću od danas od 0 do 24 biti u klubu, ovdje sam došao raditi, došao sam napraviti dobar posao. Kroz karijeru sam uvijek bio pobjednik i to ću pokušati prenijeti na igrače."

Pranjić je dosad samostalno vodio Trnje, prije toga i Dubravu TIM Kabel, a sad će se prvi put okušati kao glavni trener u prvoligaškoj konkurenciji. (T.N.)



Tagovi

Danijel PranjićSloboda TuzlaBiH Premier ligaNogometni savez BiH

Ostale Vijesti