Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Bivši U-21 reprezentativac raskinuo s grčkim prvoligašem, hoćemo li ga napokon vidjeti u 1. HNL?

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 03.04.21. | 11:26

Igrao je u Sloveniji, Azerbajdžanu, Kazahstanu, Škotskoj i Moldaviji, a posljednjih godinu i pol dana bio je član AE Larise.

Mateo Mužek više nije član grčkog prvoligaša Larise, potvrdili su iz kluba na svojim službenim stranicama.

25-godišnji lijevi bek, koji jednako dobro može pokriti i mjesto centralnog braniča, skupio je kombinirano pet nastupa za mlađe uzraste hrvatske nogometne reprezentacije, s tim da je jedan od njih bio za U-21 reprezentaciju pod vodstvom Nenada Gračana.

Mužek je od 2006. godine bio član Hrvatskog Dragovoljca, a u ljeto 2014. godine odlazi u Goricu kao slobodan igrač. Nakon samo godinu dana u Turopolju odlazi u slovenski Zavrč, a u Sloveniji je igrao još i za Rudar iz Velenja.

Od 2017. godine promijenio je čak pet klubova, a to su Nefči Baku (Azerbajdžan), Shakhter Karagandy (Kazahstan), St.Mirren (Škotska), Sheriff Tiraspol (Moldavija) i AE Larisa (Grčka).

Inače, Mateo je sin Damira Mužeka, istinske HNL ikone koja u elitnom razredu hrvatskog nogometa ima više od 100 nastupa (Zagreb, Varteks, Slaven Belupo, Čakovec, Inker), a zanimljivo je kako njegov nasljednik u 1. HNL još uvijek nema nijedan nastup.

Ove sezone Mateo je u grčkoj Super ligi skupio devet nastupa, a bio je i strijelac u domaćem porazu od Asterasa (1:3).

Dodajemo za kraj kako je u karijeri Mužek osvojio 2. HNL (12/13.) te prvenstvo Moldavije (18/19.), a njegova trenutna tržišna vrijednost po TM-u iznosi 350 tisuća eura.


Tagovi

Mateo Mužektransferigrčka nogometna ligaLarissaHrvatski dragovoljac

Ostale Vijesti