Bivši napadač Rijeke prešao iz ruske u austrijsku ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.07.19. | 15:13

Za nacionalnu vrstu nastupio je 33 puta, a u listu strijelaca upisao se u šest navrata.

Balaj je prava ptica selica, a prvi puta se u inozemstvu okušao kada je kao 19-godišnjak otišao iz Vllaznije u turskog prvoligaša Genlerbirligi. U turskoj se zadržao svega šest mjeseci nakon čega se vraća u KF Tiranu, iz koje u ljeto 2012. prelazi u Spartu Prag. U Češkoj se zadržao sve do 2015. godine, iako je u međuvremenu odradio jednogodišnju posudbu u poljskoj Jegilloniji, nakon čega dolazi u HNL, točnije u Rijeku, koja je za njega izdvojila 550 tisuća eura.

U plavo-bijelom dresu Balaj je bio više nego pristojan. Odmah se vidjelo da se u njegovom slučaju ne radi o nekom profinjenom tehničaru, već je riječ o igraču koji „ruši sve pred sobom“. Odličnih fizičkih predispozicija i jako dobre radne etike, ovaj napadač svidio se riječkoj publici, a u dresu Rijeke upisao je 54 nastupa, a u listu strijelaca upisao se u 20 navrata.

Njegove dobre igre dovele su ga do transfera koji je bio win-win, kako za njega, tako i za klub. Rijeka ga je za dva milijuna eura prodala u rusku ligu, odnosno u Akhmat Grozny, što je bilo odlično za klub budući da su lijepo zaradili, a i za samog igrača koji je otišao u jaču ligu te si je osigurao puno bolja primanja nego što ih je imao u Rijeci.

Tri sezone nosio je dres ruskog prvoligaša nakon čega je odlučio da je vrijeme za promjenom sredine. Iz kluba mu nisu radili probleme prilikom transfera pa je mogao izabrati klub za koji on smatra da najbolje leži njegovom stilu igre, a vjerujemo kako je austrijska Bundesliga, u kojoj se igra nogomet sličan onome u Njemačkoj, odličan izbor za ovog 28-godišnjaka.

Treba napomenuti kako je Balaj standardni reprezentativac Albanije, a boje svoje zemlje branio je i na Euru 2016. godine.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSKSturm%2Fposts%2F10157626371183885&width=500" width="500" height="639" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

(foto:Reuters)


Tagovi

Bekim BalajRijekaSturm GrazAkhmat GroznyBundesliga

Ostale Vijesti