Foto: Wehen Official
Foto: Wehen Official

Bivši napadač Rijeke karijeru nastavlja u Danskoj, Prtajin napustio Olimpiju i otišao u Njemačku

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.08.22. | 08:56

Zadranin se već priključio novom klubu, dok se 22-godišnjaka iz Nigera na Rujevici najviše pamti po pogotku u polufinalu Hrvatskog kupa protiv Osijeka kojeg Bijelo-plavi neće tako brzo zaboraviti.

Bivši napadač Rijeke Sterling Yateke napustio je redove bečke Austrije, stasiti napadač rodom iz Centralne Afričke Republike karijeru nastavlja u danskom drugoligašu Helsingöru. Riječ je o klubu koji je jedan od kandidata za viši rang, a zbog 'sporijeg' ulaska u sezonu (tri boda u prva tri kola) uprava je odlučila pronaći neko novo rješenje za vrh napada. Trenutno vodeća momčad 1. Division (drugi rang danskog nogometa) je Vejle na čijoj klupi sjedi Ivan Prelec.

Yateke je na Rujevici proveo godinu i pol dana. U 35 nastupa zabio je svega tri pogotka, ali se je jedan od njih odveo Rijeku u finale Hrvatskog kupa kojeg su kasnije osvojili. Yateke je zabio za 3:2 pobjedu Rijeke u 86. minuti, a o spomenutoj utakmici, koja se odigrala iza zatvorenih vrata zbog pandemije koronavirusa, i dalje se priča.

Foto: Helsingör InstagramFoto: Helsingör Instagram

Osim Yatekea, još jedan napadač je promijenio sredinu. Ivan Prtajin odlazi iz Olimpije nakon svega pola godine, a karijeru će nastaviti u njemačkom trećeligašu Wehenu s kojim je već potpisao dvogodišnji ugovor.

Prtajin prije dolaska u Sloveniju igrao sjajan nogomet u dresu švicarskog Schaffhausena, a ukupno je u dresu jednog od najtrofejnijih klubova skupio 22 nastupa, četiri pogotka i dvije asistencije.

U novi klub hrvatski napadač dolazi kao zamjena za Šveđanina Gustafa Nilssona koji je prešao u Royale Union SG, a najveća zvijezda Wehena je 24-godišnji Dominik Prokop koji bi trebao lijepo ugostiti Prtajina u novoj sredinu budući da ima lijepa sjećanja na Hrvatsku, odnosno oglede s hrvatskim klubovima (dok je igrao za Austriju Beč, u dvomeču s Osijekom upisao je asistenciju, dok je u grupnoj fazi Europske lige na Rujevici zabio dva pogotka u 4:1 slavlju).



Tagovi

Sterling YatekeIvan Prtajinnogometni transferi

Ostale Vijesti