EXPA/ Erwin Scheriau
EXPA/ Erwin Scheriau

Bivši napadač Lokomotive karijeru nastavlja u Austriji

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 12:46

Ostaje u okolici Beča najmanje godinu dana...

Nakon nezapažene episode u Hrvatskoj, i relativno skromnog učinka na Cipru, Krešimir Kovačević je pronašao novi klub. Ove sezone će braniti boje austrijskog St.Poltena, drugoligaša iz okolice Beča u kojem bi trebalo biti mjesta za 31-godišnju špicu s nešto međunarodnog iskustva. Prema pisanju klupske stranice, Kovačević je potpisao jednogodišnji ugovor s mogućnošću produljenja.

Kako je na predstavljanju izjavio glavni trener ekipe Stephan Helm, “Krešimir je fizički robustan igrač čija je snaga u o raspodjeli lopte u posljednjoj trećini terena. Osim toga, ima snage za kvalitetan prodor u ofenzivu. S njim smo sada pronašli onaj dio slagalice za optimizaciju tima koji nam je nedostajao. Sretan što ga od sada mogu dočekati kao dio čopora" zaključio je Helm očito aludirajući na nadimak njegove ekipe

Kovačević je rođen u Njemačkoj, no prve nogometne korake napravio je u Sesvetama, od kud se preko Dubrave i Dugog Sela otisnuo put Austrije. Prva postaja mu je bila Bad Tatzmannsd, potom druga momčad Hartberga, gdje je dogurao i do seniorske minuta i minuta u tamošnjoj drugoj Bundesligi.

Iz Austrije se nakratko 2019. godine vratio u Hrvatsku, ovoga puta u redove Kustošije, no samo dva mjeseca kasnije potpisuje za Lafnitz. Solidnim partijama privukao je pažnju kluba s Kajzerice, međutim tamo se nije pretjerano naigrao, upisavši tek četiri nastupa, od čega dva u Prvoj HNL ove sezone, dok je u Kupu zabio gol.

Nakon polusezone na Cipru, Kovačević seli u predgrađe Beča. St. Polten nastupa u 2.Bundesligi, a u rosteru zanimljivo u ovom trenutku gotovo i da nema Hrvata. Jedini igrač (osim Kovačevića) s našom putovnicom je Deni Alar. Riječ je o 31-godišnjem Hrvatz iu Slavonskog Broda koji nikada nije zaigrao u Hrvatskoj.


Tagovi

Krešimir KovačevićAustrijaCipar

Ostale Vijesti