Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bivši napadač Hajduka: „Vukušić je ovdje eksplodirao, moj prvijenac je samo pitanje vremena“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 13:40

Nakon 23 gola u Švicarskoj stigao je kao pojačanje u susjedstvo

Ponajbolji slovenski klub, ljubljanska Olimpija u posljednje vrijeme često se oslanjala na angažman bivših napadača Hajduka. Pun pogodak bila je akvizicija Ante Vukušića koji je tu u 50 nastupa zabio 28 golova i devet puta asistirao. Nakon njega, prošle jeseni angažirali su prvog topnika HNL-a i Hajduka u sezoni 2016./17. Marca Futacsa. On nije bljesnuo kao Vukušić pa je već ove zime otišao iz Ljubljane.

Treća sreća u napadu je isto bivši napadač Hajduka koji nije bio sreće da ostavi veći trag u prvoj momčadi. Radi se o Ivanu Prtajinu koji u karijeri nosio i dresove Udinesea, Dugopolja, Rode i Schaffhausena. Forma iz druge švicarske lige omogućila mu je posao u slovenskoj ligi, a u Schaffhausenu je tresao mrežu 23 puta u godinu i pol dana koliko je tamo proveo.

Debitirao je za Olimpiju u prošlom kolu u pobjedi od 1:0 protiv Mure, a sad je za slovenski portal Nogomaniju najavio da je njegov prvijenac samo pitanje vremena.

„Sretan sam zbog ove prilike.Naporno sam radio da stignem dovde.Želim pokazati što znam i mogu. Glavni motiv mog dolaska u Ljubljanu je sport.Želim se boriti za titulu.Sada kada je prvi meč je iza nas i pobijedili smo Muru, opet smo u igri. Ne osjećam pritisak prije utakmice s Mariborom. Za mene je pritisak motivacija i nije mi problem. Volim igrati za nešto, zapravo uživam. Biti u velikom klubu, što Olimpija jest, je ono najljepše. Naš cilj u derbiju je Želimo razveseliti navijače. Nadam se da ću postići svoj prvi službeni gol u derbiju, vjerujem da je moj prvijenac samo pitanje vremena“, izjavio je Prtajin.

Slovenska liga je postala zanimljiva hrvatskim igračima, a kao primjer je naveo Antu Vukušića koji je bio prvi strijelac lige.

„Poznajem ligu, pa nisam previše dvojio. U financijskom smislu imao sam još boljih ponuda, ali on je smatrao sportski motiv. Da se borimo za naslov i Europu. To sam tražio i Mislim da sam dobro odabrao put, postaje organiziran klub, ova priča je zdrava. Znam da je Ante Vukušić ovdje eksplodirao, tada je to bilo dosta popularno i u hrvatskim medijima“, zaključio je Prtajin za Nogomaniju.


Tagovi

Olimpija LjubljanaIvan Prtajin

Ostale Vijesti