Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Bivši mladi Vatreni iznenadio odabirom novog kluba, iz Slovenije je otišao u - posljednju momčad Latvije!?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 09:31

Prve nogometne korake napravio je u Adriaticu, igrao je potom i za Hajduk, a vrlo dobre predstave u dresu Slavena 'natjerale' su Igora Bišćana da ga pozove u U21 reprezentaciju. No, sada se odlučio za jedan prilično neočekivan potez…

Kad je prije dvije godine Maribor pokucao na vrata Slaven Belupa i u svoje redove doveo Marina Lušića, mnogi zaljubljenici u HNL aplaudirali su potezu Violica te naglas isticali kako bi se jednog dana taj njihov potez mogao pokazati fenomenalnim. Iako je u Maribor stigao na relativno mala vrata, u protekle dvije sezone 23-godišnji Splićanin za slovenskog je velikana odigrao ukupno 51 utakmicu uz učinak od četiri pogotka i četiri asistencije. Iako nije riječ o katastrofalnim brojkama, navijači kluba su – očekivali više. Baš kao i sam Marin, pretpostavljamo.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kako Maribor prošle sezone nije osvojio naslov prvaka, za očekivati je bilo da će se ovog ljeta raditi veliki remont. Itsuki Urata, koji je onomad igrao za Varaždin, sada je slobodan igrač, Pihler je preselio u redove prvaka BiH Borac iz Banja Luke, a trener Šimundža, kojeg se svako malo povezuje s nekim HNL klubom, potom je poslao Crnogoraca Luku Uskokovića i Marina Laušića u Latviju gdje su se pridružili Liepaji, trenutno posljednjoj momčadi tamošnje Virslige.

Riječ je o momčadi u kojoj igra nekolicina igrača iz Srbije te Crne Gore, što u prijevodu znači da Laušić ne bi smio imati prevelikih poteškoća s adaptacijom na novu sredinu. Podsjetimo, Laušić je četvrti Hrvat u Liepaji, a prije njega su za latvijsku momčad igrali Marko Brtan, Dino Kluk te Dario Tomić.

Laušić je upotrebljiv na nekoliko pozicija, osim srednjeg i ofanzivnog veznog može ga se koristiti čak i kao isturenog napadača, s tim da je u Slavenu najbolje igrao kad bi ispred sebe imao napadača koji bi na sebe vezao stopere što bi njemu potom omogućavalo kretnju u međulinijama. Podsjetimo, njegov potencijal svojevremeno je prepoznao i Igor Bišćan koji je Laušića pozvao u mladu reprezentaciju Hrvatske, a jedini nastup upisao je u kvalifikacijama za Euro protiv Estonije (2-0).

Detalji njegovog prelaska u Liepaju zasad nisu poznati, s tim da Maribor na svojim službenim stranicama uopće nije objavio njegov odlazak iz kluba. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marin LaušićMariborLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti