Bivši igrač Rudeša i Splita potpisao za najugodnije iznenađenje Europa lige zadnje dvije godine

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 13.06.20. | 14:30

Vrlo zanimljiv transfer.

Filip Bojić novi je igrač F91 Dudelangea, potvrdio je klub na svojim službenim stranicama. Rođeni Zagrepčanin potpisao je ugovor s višestrukim prvakom i osvajačem kupa Luksemburga, koji dolazi iz istoimenog grada, trećeg po veličini u ovoj omalenoj državi.

Bojić je u Luksemburgu već igrao dvije i pol sezone, kada je od siječnja 2017. do ljeta 2019. nosio dres Titus Petangea, tako da mu ovo neće biti prvi susret s luksemburškim nogometom. Prije potpisa za najuspješniji klub u ovoj zemlji, Bojić je nastupao za belgijski Royal Excelsior, ali bez prevelikog uspjeha te je s njima raskinuo suradnju početkom veljače. Od tada je bio bez kluba, dobrim dijelom i zbog toga što je kompletan svijet sporta stao zbog pandemije koronavirusa, no sada je pronašao poslodavca i to vrlo ozbiljnog. 

F91 Dudelange je posljednje dvije sezone najugodnije iznenađenje kvalifikacija za Europsku ligu jer su se u oba navrata plasirali u grupnu fazu, što je dotad bio nezamisliv pothvat za neku momčad iz Luksemburga. 

Inače, Bojić je u karijeri igrao za Rudeš, Split i Trnje, barem kada govorimo o hrvatskim klubovima. U prvoj HNL ima sedam nastupa, ali bez postignutog pogotka, dok je u 2. HNL u 56 nastupa poentirao osam puta. Igrao je i za dva austrijska niželigaša, kao i za spomenute Royal Excelsior te Titus Petange. 

(foto: Pixsell)


Tagovi

Europska ligaFilip BojićF91 Dudelange

Ostale Vijesti