Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Bivši igrač Rijeke i Varaždina konačno pronašao novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.09.24. | 14:23

Potpisao je ugovor na dvije godine

Četvrtoplasirana momčad najvišeg razreda klupskog nogometa u Bosni i Hercegovini, objavila je dovođenje novog pojačanja u svoje redove. Nakon tri godine Mato Stanić se vratio u Široki Brijeg i potpisao dvogodišnji ugovor.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dvadesetšestogodišnji vezni igrač, koji jednako kvalitetno pokriva i poziciju na lijevom boku, na Pecaru se vraća nakon raskida suradnje s mostarskim Zrinjskim, koji je potpisan 29. srpnja. Od tada je prošlo gotovo mjesec i pol, a Stanić je novog poslofdavca konačno pronašao na dobro mu poznatoj lokaciji.

"Prelijep je osjećaj biti doma nakon tri godine. Veseli me što ponovno imam priliku igrati na Pecari. Nestrpljivo čekam krenuti trenirati s momčadi i ponovno nositi ovaj dres", rekao je Mato Stanić po potpisu ugovora za klupske stranice.

"Ambicije kluba se znaju, a to je biti konkurentan za najviše pozicije u ligi i naravno povratak europskih utakmica na Pecaru. Vjerujem kako ću uspjeti pomoći suigračima i klubu na tome putu", zaključio je Stanić.

Stanić je prve ozbiljnije nogometne korake napravio upravo u Širokom Brijegu iz kojeg je u ljeto 2016. godine otišao u Dinamo. Skupio je četiri nastupa za drugu momčad Modrih, nakon čega se 2019. godine vratio na posudbu, da bi na kraju te sezone i službeno ponovno postao igrač Širokog Brijega.

Dvije godine kasnije, Rijeka ga je za 150 tisuća eura otkupila od Širokog Brijega, ali na Rujevici se nije uspio izboriti za status nositelja igre. Jesenski dio pretprošle sezone proveo je na posudbi u Varaždinu, dok je na proljeće 2023. skupio tri nastupa za Rijeku.

Ukupno je u karijeri skupio 19 nastupa u najvišem razredu hrvatskog klupskog nogometa, dok je u Kupu upisao četiri nastupa. U dresu Rijeke zabio je i jedan pogodak u 13 nastupa, bilo je to u šesnaestini finala Kupa protiv Oriolika, krajem 2021. godine.

Stanić je prošle sezone devet puta zaigrao za Zrinjski, a proljeće je proveo na posudbi u Prvoj NL igrajući za Zrinski Osječko 1664. U njihovom je dresu skupio 12 nastupa i upisao dvije asistencije.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mato StanićŠiroki BrijegLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti