Bivši igrač Reala i Chelseaja raskinuo ugovor pa okončao karijeru

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 22.02.19. | 09:48

Još nije napunio 34 godine.

Nakon što je ranije ovog tjedna i službeno raskinuo ugovor s Paris Saint-Germainom, vezni igrač Lassana Diarra sada je objavio da je otišao u igračku mirovinu.

> Novi problemi za Tuchela – igrač raskinuo ugovor s Parižanima

Bivši francuski reprezentativac koji je upisao 34 nastupa za Tricolore, igrao je za 11 klubova u karijeri, od kojih su svakako najprominentniji Real Madrid i Chelsea. Na veliku scenu probio se kao mladić u dresu Bluesa, gdje je stigao za 4 i pol milijuna eura iz Le Havrea. S londonskim klubom osvojio je FA i Liga kup (2007.), dok je s Realom u pet sezona stigao do naslova u Primeri i Kupu kralja.

Zanimljivo je da je Lass dva puta kratko prekidao karijeru. Prvi put kada je napustio Lokomotiv iz Moskve na ljeto 2014. godine. Nije igrao gotovo punih godinu dana kada je potpisao za Marseille. U 2016. godini je dobio ponovni poziv za Francusku, ali u konačnici nije išao na Europsko prvenstvo gdje su Tricolori bili domaćini (poraz u finalu od Portugala).

Drugi 'dopust' uzeo je na dva mjeseca, u proljeće 2017. godine. U travnju je potom potpisao za Al-Jaziru, da bi karijeru ovoga tjedna završio u PSG-u.

Karijeru završava dva tjedna prije nego što će navršiti 34 godine (10. ožujka).

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Lassana Diarra

Ostale Vijesti