PA Images/PIXSELL
PA Images/PIXSELL

Bivši igrač Istre 1961 zaključio avanturu Škotskoj, ponovo se vraća u United

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 11:07

Iako ima 10 nastupa za reprezentaciju svoje zemlje te je ove sezone od navijača dobio nagradu za igrača godine, za očekivati je da će na kraju sezone postati slobodan igrač

Izdanak nogometne škole Manchester Uniteda koji je lani branio boje Istre 1961, Dylan Levitt, zaključio je svoju škotsku avanturu u Dundee Unitedu te se vratio, barem nakratko, u matični mu klub Manchester United.

Levitt je pod vodstvom Olea Gunnara Solskjaera upisao svoj jedini nastup za prvi momčad Manchester Uniteda, ali taj dan neće pamtiti po dobrom budući da su Crveni vragovi u grupnoj fazi Europske lige poraženi na gostovanju kod Astane. Bilo je to u studenom 2019. godine, za engleskog velikana u toj utakmici su od 'poznatijih' igrača igrali samo Luke Shaw, Jesse Lingard i Mason Greenwood, a konačan rezultat bio je 2:1 za momčad iz Kazahstana.

Levitt je lani bio član Istre 1961, ali je za momčad iz Pule skupio tek devet nastupa (bez učinka) u svim natjecanjima. Očekivano, vratio se na Teatar snova, ali samo kako bi ga se proslijedilo negdje dalje, a interes je u konačnici pokazao škotski Dundee United. Tamo je ove sezone skupio ukupno 29 nastupa, šest pogodaka i jednu asistenciju, a sad se, po isteku jednogodišnje posudbe, vraća u matični klub.

Doduše, neće još dugo Levitt svojim prijateljima moći pričati da je pod ugovorom s ponajvećim klubom na svijetu. Naime, na kraju ove sezone on postaje slobodan igrač, a kako sad stvari stoje, igraču koji je upisao 10 nastupa za A reprezentaciju Walesa i dalje nije ponuđen, niti će biti, novi ugovor.

21-godišnji veznjak uskoro će u potragu za novim klubom, a budući da je u Dundeeu od strane navijača izabran za igrača sezone, vjerojatno neće imati problem s manjkom ponuda.



Tagovi

Dylan LevittManchester UnitedDundee UnitedIstra 1961

Ostale Vijesti