Privatna arhiva
Privatna arhiva

Bivši hrvatski reprezentativac potpisao za prvaka Švicarske! (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.06.22. | 11:43

Posljednji angažman u HNL-u imao je u Osijeku.

Stasiti hrvatski napadač Ivan Santini nakon godinu dana napustio je Arapski poluotok. U dresu Al-Feteha upisao je 23 nastupa, šest pogodaka i tri asistencije, a dobrim igrama zainteresirao je prvaka Švicarske Zürich koji ga je doveo u svoje redove kao zamjenu za prošlosezonskog prvog topnika kluba, Gabonca Assana Ceesaya, koji karijeru nastavlja u talijanskom Lecceu.

Santini je pravi 'journeyman' u svijetu nogometa. Karijeru je započeo u Zadru, jedan period proveo je u Njemačkoj gdje igrao za Ingolstadt i Freiburg, dok je najveći trag ostavio u Belgiji gdje je igrao za Kortrijk, Standard Liege i Anderlecht.

Jedini izlet u Lige petice ostvario je u sezonama 16./17. i 17/18. kad je igrao za Caen, a okušao se i u Kini gdje je godinu i pol bio član JS Suninga. Prije odlaska u Saudijsku Arabiju je pola godine nosio dres Osijeka, a Zürich će mu biti 13. klub u karijeri.

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju debitirao je prije pet godina protiv Meksika, a ukupno je 'kockasti' dres odjenuo pet puta.

Njegov novi klub je prošle godine osvojio 13. naslov prvaka Švicarske, s tim da su na taj trofej čekali – 13 godina. Transfer Ivana Santinija iz Saudijske Arabije u Švicarsku zaključio je Tomislav Puljić, nekadašnji igrač Lokomotive koji je prije dvije godine zaključio igračku karijeru, a od 2010. do 2020. je igrao – baš u Švicarskoj. Sedam godina za Luzern, dvije za Vaduz, da bi onda posljednju godinu proveo u niželigašu Emmenbrückeu.

Spomenimo kako je prošle sezone dres švicarskog prvaka nosio Ante Ćorić, ali zasad nije poznato hoće li se suradnja nastaviti, iako je sam Ćorić istaknuo kako bi bio veoma zadovoljan kad bi konačan epilog bio baš takav. Inače, proteklih tjedana se pisalo kako su čelnici Züricha zainteresirani za Mirka Marića, ali su se na kraju odlučili za Ivana Santinija.

Istaknimo kako je s novim klubom Santini potpisao dvogodišnji ugovor, a njegova trenutna tržišna vrijednost prema TM-u iznosi dva milijuna eura.



Tagovi

Ivan SantiniZurichŠvicarskašvicarska nogometna liga

Ostale Vijesti