Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši hajdukovac nastavio sjajnu formu, zabio i tri puta asistirao u derbiju

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 15:28

U zadnje četiri utakmice zabio je isto toliko golova

Kada je stigao u Hajduk iz Udinesea navijači su ovog napadača preimenovali odmah u 'Trpajin' zbog 'nosa za gol' koji je imao. Iako se u prvoj momčadi nije uspio nametnuti kao opcija, Ivan Prtajin pronašao je pravu formu u švicarskom drugoligašu Schaffhausenu. Trenutno je u 17 nastupa zabio devet golova u svim natjecanjima za ovog švicarskog drugoligaša s kojim želi izboriti viši rang.

Prtajinova sjajna forma nastavila se i jučer u derbiju protiv vodećeg Winterthura u 15. kolu Challange lige. Njegova momčad slavila je s 5:2, a napadač je zatresao mrežu jednom i tri puta asistirao. Schaffhausen je trećom uzastopnom pobjedom stigao na drugo mjesto, s tri boda manje od Winterthura.

Liga je vrlo izjednačena te je razlika između prvog i osmog mjesta samo šest bodova. Prvak ide izravno u prvu ligu, dok drugoplasirana momčad razigrava s pretposljednjom momčadi iz prve lige.

Prtajin je u ovog švicarskog drugoligaša stigao prošle sezone kada je u 34 nastupa tresao mrežu 14 puta. Karijeru je započeo u zadarskim Arbanasima, a sa 16 godina odlazi u Zagreb gdje je prvo bio u omladinskoj školi Trešnjevke, a potom u klubu iz Kranjčevićeve.

Iz Zagreba odlazi u mladu momčad Udinesea, da bio u veljači 2017. godine stigao u Hajduk. No, na Poljudu mladi napadač nikad nije dobio priliku, točnije Željko Kopić u svom mandatu mu je dao „cijelu“ minuti u utakmici protiv Slaven Belupa. Za drugu momčad Hajduka odigrao je 25 utakmica prije nego se otisnuo u inozemstvo, prvo u Rodu pa u trenutni Schaffhausen.


Tagovi

Ivan PrtajinSchaffhausen

Ostale Vijesti