Bivši engleski reprezentativac odlazi s Otoka, srce ga vuče „preko bare“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.04.20. | 09:05

Zanimljiv odabir novog kluba

Vijest o ovom transferu prvi je plasirao popularni ESPN, a cijelu priču prenio je i transfermarkt. Hart dugo godina bio prva opcija na golu Manchester Cityja te je u tom klubu zaradio status legende. Jednako tako, dugi niz godina bio je i jedinica engleske reprezentacije, ali se njegov status drastično promijenio posljednjih godina pa je tako od ljeta 2016. godine, kada se prvi put odlučio otići put Otoka, preuzeo ulogu rezervnog golmana u kojem god klubu da je branio.

Iako mnogi vratari svoj procvat dožive u godinama u kojima se sada Hart nalazi (32), ovaj dvostruki osvajač Premier lige praktički se ne može sjetiti kada je zadnji put igrao važnu ulogu u svojoj momčadi.

Svojevremeno je Hart vrijedio 17 milijuna eura, a koliko mu je karijera „u problemu“ dovoljno govori podatak da danas vrijedi skromnih tri milijuna eura.

Ove sezone Hart još uvijek nema niti jedan jedini službeni nastup za Burnley, a trenutno je rezervna opcija za Nicka Popea, 27-godišnjeg Engleza vrijednog 12 milijuna eura koji je trenutno u statusu trećeg, odnosno četvrtog engleskog vratara.

Podsjećamo, Hart je bio blizu realizacije ovog transfera još ove zime, ali se pokazalo kako tada nije bio u potpunosti siguran je li za njega MLS dobra opcija. Radi svega što se posljednjih mjeseci događa u svijetu Hart je, barem prema pisanjima američkih medija, shvatio kako mu je dosta premierligaškog (čitaj: ozbiljnog) nogometa te je spreman karijeru nastaviti u novoosnovanom klubu iz MLS-a.

Minnesota za njega ne bi morala platiti nikakvu odštetu, a žele ga privući u svoje redove tako što ga žele učiniti jednim od najplaćenijih igrača lige te mu povrh svega planiraju dugoročno osigurati mjesto u klubu.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Minnesota UnitedMLSZimski prijelazni roktransferiJoe Hart

Ostale Vijesti