Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL

Bivšeg sportskog direktora Hajduka zaposlio turski velikan

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 16:56

U Hajduku je djelovao od 2016. do 2018. godine.

Kako prenose turski mediji, Mario Branco je novi sportski direktor Galatasarayja. Bivši djelatnik splitskog Hajduka gdje je obnašao istu funkciju od 2016. do 2018. godine, od danas je dio sportske obiteljeli turskog velikana iz europskog dijela Istanbula.

Ugledni Branco je obnašao posao sportskog direktora na nekoliko adresa. Vodio je Loixoes u Portugalu, kasnije se okušao i na rumunjskim terenima preko Astre, pa potom i Estorila u domovini. Odradio je i dvije sezone u Splitu, najvećim dijelom za vrijeme predsjedničkog mandata Ivana Kosa, a potom je uslijedio prelazak u PAOK. Tamo je s ekipom iz Soluna osvojio naslov prvaka.

Posljednji angažman prije polugodišnjeg odmora je imao u portugalskom Famalicaou, koji vodi Jorge Mendes, slavni nogometni menadžer koji brine o karijerama nekih od najvećiih nogometaša današanjice.

S takvim, bogatim iskustvom, i počecima u skauting službama, Branco nastavlja sa zavidnim angažmanima. Primjerice, mediji su ga još prošle godine vodili u Romu, pa i u United, što dovoljno govori o njegovim kvalitetama, čak i ako je sve tada navedeno bio trač.

Prema pisanju tamošnjih medija, Branco je u Turskoj već nekoliko dana, ispratio je neke utakmice tamošnjeg prvenstva i sprema se na teški podvig podizanja posrnulog velikana. Ove sezone su tek 13., Fatih Terim nije uspio posložiti ekipu na željeni način, možda će mu Branco s pametnom transfer politikom pomoći.

 


Tagovi

mario brancoHajdukIvan Kos

Ostale Vijesti