Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Biuk, Gvardiol i Marin nominirani za nagradu 'Golden Boy'!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 16:07

Evo gdje možete glasati!

Za budućnost hrvatskog nogometa ne treba brinuti. Svima je jasno kako je Hrvatska nogometna zemlja i kako se uvijek odnekud pojavi neki novi talent, ali dugi niz godinama svi oni bili su na neki način u podređenoj situaciji u odnosu na svoje vršnjake iz inozemstva.

Godinama smo čitali kako klinci iz Engleske, Francuske, Italije i Brazila vrijede po desetak milijuna eura iako su tad bili tinejdžeri, dok bi Hrvati nerijetko bili stavljeni u rang igrača od nekoliko stotina tisuća eura. No, vremena se mijenjaju.

Gvardiol je za 16,5 milijuna eura prodan RB Leipzigu, Marin je 'desetka' U-20 reprezentacije i igrač od kojeg sljedeće sezone očekujemo pravu 'boom', dok je Stipe Biuk novo splitsko čudo od djeteta koji nema koga nije impresionirao u proljetnom dijelu prošle sezone.

No, znate li što navedeni trojac ima zajedničko?

Svi su oni nominirani za prestižnu nagradu 'Golden Boy'!

Prvi put je ova prestižna nagrada dodijeljena 2003. godine, a ona je tad otišla u ruke Rafaela van der Varta.

Nakon njega, istu su nagradu dobivali Rooney, Messi, Aguero, Isco, Pogba, Sterling, Mbappe, de Ligt, Felix, a posljednji dobitnik je dječak 'težak' više od 100 milijuna eura, Erling Braut Haaland.

Zasad je za ovu nagradu 100 nominiranih nogometaša, a među njima su trojica Hrvata. Usporedbe radi, Srbija ima samo jednog (Ivan Ilić), dok Slovenija i BiH nijednog svojeg klinca nominiranog za ovu prestižnu nagradu.

Što reći osim da za budućnost hrvatskog nogometa ne treba brinuti…

Glasati za Golden Boyja možete OVDJE


Tagovi

Golden BoyStipe BiukJoško GvardiolAntonio Marin

Ostale Vijesti