Bit će to jako čudan derbi Rome i Juvea: A evo i zašto...

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 30.08.15. | 14:18

Roma i Juve igrat će bez spektakularne atmosfere s tribina...

Već u drugom kolu Serie A gledat ćemo trenutno najveći okršaj talijanskog nogometa: Roma – Juve! Dva ljuta rivala sastaju se na rimskom Olimpicu, a „nabrijani“ su i jedni i drugi.

Međutim, mogao bi to biti čudan derbi. Bez spektakularne atmosfere kakva prati velike utakmice Serie A, pogotovo one koje se igraju u Vječnom gradu. Naime, najžešći navijači Rome odlučili su bojkotirati ovaj dvoboj. Preciznije, oni će ispuniti svoju navijačku tribinu Curvu Sud, ali bez koreografija. I bez navijanja!

Na ovakav radikalan potez odlučili su se zbog višemjesečnih sukoba s predsjednikom Rome Jamesom Pallottom. Ultrasi američkom gazdi nisu oprostili promjenu klupskog grba, a njihov sukob kulminirao je u proljetnom dijelu prošle sezone, kada je Pallotta navijače zbog jednog kontroverznog transparenta na utakmici s Napolijem nazvao „jebenim idiotima“.

Ovog ljeta stigla je naredba da se Curva Sud mora podijeliti na dva dijela, po prvi puta u povijesti. Romini tifozi sa spomenute tribine oštro su protestirali, ali nitko ih nije slušao. Po njihovom mišljenju, Pallotta nije učinio ništa da se takva odluka spriječi, odnosno izbjegne. Zato su se odlučili za radikalan potez i protiv omraženog Juventusa gledat će utakmicu u potpunoj tišini.

Na Olimpicu se očekuje čak 60.000 gledatelja, ali čini se kako će dominirati pjesma gostujućih navijača, njih oko 1.400 koliko ih je najavljeno...

(Foto: Action Images)


Tagovi

James PallottaNavijačinavijačiJuventusRoma

Ostale Vijesti