Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Bišćan uoči Norveške: “Igramo protiv izravnog konkurenta za plasman”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 18:54

Prokomentirao je i činjenicu da je Bayernov Josip Stanišić odmah upao među seniore, bez da je zaigrao za mlađe kategorije

Hrvatska U-21 reprezentacija okupila se ususret utakmicama kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Norveške i Azerbajdžana, s kojima će igrati 8. i 12. listopada. Mladi Vatreni Norvežane će ugostiti u Varaždinu, da bi potom otputovali za Baku.

Susrete je najavio izbornik Igor Bišćan.

"Možemo očekivati tešku i zahtjevnu utakmicu protiv suparnika koji je protiv Austrije pokazao o kakvoj se reprezentaciji radi. Pobijedili su uvjerljivim rezultatom, iako zbivanja na terenu nisu bila takva. U svakom slučaju, ozbiljna momčad. Morat ćemo biti jako dobri, čvrsti i kompaktni ako želimo pobjedu, a želimo. Igramo protiv izravnog konkurenta za plasman i ovi bodovi dodatno znače”, kazao je.

Nakon dva odigrana kola, naši predstavnici imaju isto toliko pobjeda. Prvo su s 2:0 na domaćem terenu slavili nad Azerbajdžanom, da bi potom u gostima istim rezultatom ispratili Finsku. Zanimljivo, Josip Stanišić nije dobio priliku u mlađim kategorijama, odmah je “skočio” među seniore.

"Nažalost, a možda je bolje reći na sreću, nismo ga uspjeli vidjeti u dresu mlade reprezentacije, već je odmah pozvan u seniorsku momčad. To je razumljivo jer dečko je svojim igrama i statusom u Bayernu zaslužio da bude u A reprezentaciji. Nismo opterećeni tim".

Bišćan neće moći računati na ozlijeđene Marca Pašalića i Bartola Franjića, a navedene su utakmice najavili i Boško Šutalo te Ivor Pandur.

"Norveška je naš najveći konkurent u skupini. Dobra je atmosfera, svi smo se dobro upoznali. Nadam se da ćemo u dvije naredne utakmice osvojiti šest bodova. Bartol je mnogo bitan igrač, ali imamo kvalitetne igrače koji će ga dobro nadomjestiti", rekao je Šutalo.

S njim se složio i vratar Verone.

"Velika je čast biti ovdje. Čekaju nas dvije jako bitne utakmice. Vjerujem da imamo kvalitetu da osvojimo svih šest bodova", zaključio je Pandur.



Tagovi

HrvatskaReprezentativni nogometIgor BišćanJosip Stanišić

Ostale Vijesti