Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Bišćan: "I protiv Hajduka je bilo dobro, nekad se nešto pita i suparnika, no ne idemo u Kazahstan s mišlju da je sve gotovo"

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 25.07.23. | 22:41

Trener Dinamovih nogometaša nakon pobjede koju bi "potpisao" prije utakmice s obje je noge čvrsto na zemlji, no uspio se nasmijati pred kraj druženja s novinarima

Igor Bišćan bio je gotovo istog izraza lica kao svaki put dosad pred nekadašnjom sedmom silom. U porazu se ne ponizi, u pobjedi ne uzvisi, kao da je njegov moto.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener hrvatskog prvaka dobio je što je tražio uoči prvog nadmetanja, mir pred uzvrat u preko pet tisuća kilometara udaljenoj Astani u srijedu 2. kolovoza, kamo Modri lete već u ponedjeljak, a vremenska razlika je četiri sata, pa je uzvrat u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu.

„Čestitao bih svojim igračima na odlično utakmici, dobrom rezultatu koji nam omogućuje da nešto mirnije putujemo na uzvrat na umjetno travi, vjerujemo da ćemo se plasirati u sljedeću rundu“, kazao je Bišćan pa nastavio:

"Bili smo otpočetka strpljivi, stiskali smo ih, nismo im dali da prodišu, sprečavali im uspješno kontre do pred kraj, a nakon što smo dali prvi gol dali smo još gasa, ubacili u brzinu više, dali još nekoliko golova, rutinski završli utakmicu“.

Ivanušeca ste izvadili, doživio je standing ovation, je li to pozdrav s maksimirskom publikom, pitao je kolega s jedne televizije?

„Zaslužio je standing ovation, ali ne znam je li mu to oproštaj, ne znam što se događa po to pitanju. Bio mu je ovo prvi hat trick u Dinamovom dresu, razvija se u igrača koji je za najvišu razinu, nadam se da će je dosegnuti“.

Rekli ste u najavi da su malo bili down igrači nakon poraza od Hajduka, jesu li se sad vratili na razinu koju želite, pitala je Ivona Hemen s RTL-a.

„Ne možemo na osnovu jedne utakmice donositi definitvne zaključke. Ovo je stil nogometa s obzirom na profil igrača najbolji za nas, prvih 15-20 minuta možda nije izgledalo da će to proći, da ćemo jednostavno na odmor s nekom opipljivom prednošću, no nije Astana bezvezna momčad, pogotov kad stane u kvalitetan blok. Trebalo je malo vremena, no nismo odustajali, sve smo bolji u tom probijanju blokova. I protiv Hajduka je bilo dobro, činilo se da će donijet rezultat. Vidjet ćemo što će donijeti sljedeće utakmice, ponekad će se pitati suparnika više nego danas, možda ćemo se mučiti već u Puli za nekoliko dana pa će se opet pričati da nešto ne valja. Stoga, polako“.

Hoćete li u Puli dati priliku nekom iz drugog plana, pitao je kolega Hrvoje Tironi iz 24sata?

„Ne znam još, vidjet ćemo nakon prespavane noći kakvo je stanje, može biti nekih sitnih problemčića, no nećemo mi ići u Astanu s mišlju da je sve gotovo, jer nije gotovo. Dobit će vjerojatno u Puli priliku, da, neki s manjom minutažom dosad, vidjet ćemo još tko“.

Koliko vas veseli raznovrsna igra, prijetnje iz svih oružja, sa svih strana, pitao je treći kolega s TV?

„Veseli nas, to je jako dobro. Pokušavali smo kroz sredinu, pa strpljivo, kroz kombinatoriku, pa iz daljine, kad ste raznovrsni teško se suparniku braniti, Dali smo i lijepi gol iz kontre, Moharrami je ponovno bio jako dobar, jako mi je drago zbog njega, primjer je profesionalca i osobe, postao je bitan igrač naše momčadi. Defenzivno je jako stabilan, a prevaga u napadu, sigurno nam predstavlja dodatnu opciju uz Ristovskog. Puno je toga pozivtnog bilo danas i zbog toga sam jako zadovoljan."

Debi Ukrajinca Mihajličenka?

"Vidi se da je to kvalitetan igrač, sigurno će mu trebati neko vrijeme da pohvata ritam utakmica. No, vidi se da gleda ispred sebe, prepozaje situacije, ima kvalitetan pas, mislim da ćemo u njemu dobiti kvaltetenog igrača, no kažem, trebat će mu malo vremena. Teško je doći i odmah zaigrati, dan prije se prvi put pojavio na treningu s nama, moramo ga što prije dići na neku razinu da može participirati“.

Ristovski je opet bio na stoperu, čudio se logičnoj Bišćanovoj odluci prvi kolega s televizije?

„Kombinirat ćemo njega i Perića, to nam je dobra opcija, dosta dobro funkcionira, a Moharrami je stvarno dobar, jako dobar na beku, bilo bi šteta da ga mičemo kad je u jako dobroj formi i daje svoj doprinos. Perić je uvijek bio i bit će kvalitetna opcija, trebamo ga malo dozirati, vidjet ćemo već u Puli.“

Kako ste zadovoljni igrom u drugom plurvemenu, dojam je da je malo nestpajalo rutine da bude uvjerljivija pobjeda, pitao je Marko Šivak s Hrvatskog radija.

„Slažem se, da, možda ću biti malo prekritičan, ali čini mi se da smo trebali dati bar još jedan gol, da smo ih baš onako dobro uzdrmali. Nije ih više u drugom poluvremenu krasio čvrsti blok i plitka formacija, imali smo šanse i neke situacije... No, da mi je 4-0 netko ponudio prije utakmice sigurno bismo prihvatili, a ne možeš uvijek ni svaku šansu zabiti.“

Bulatovi centaršutevi iz kormnera su jako dobri, hoćete li više poraditi da se iskoriste, možda s blokovima kao što se radi za Stonesa, pitao je Štef Mati s Indexa?

„Nismo ga slučajno odredili da izvodi kornere", nasmijao se napokon Bišćan, pa nastavio:

"Puno se toga pripremi, teško je sve primijeniti, pogodili smo danas gredu nakon kormera, neke su lopte proletile kroz šesnaesterac, Marko je svojm distribucijom tih lopti kvaliteta. Blokovi u pekidima bi nam mogli pomoći, razmislit ćemo, sve se to radi, nekad uspije, nekad ne uspije“, poručio je Bišćan.

Dinamo prije uzvrata čeka prvenstveno gostovanje u Puli u subotu 29. srpnja u 21 sat.



Tagovi

GNK DinamoAstanaLiga prvakaIgor BišćanLuka IvanušecSadegh Moharrami

Ostale Vijesti