Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Bio je najbolji igrač Gorice, a sad je ostao bez kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 14:00

Hoćemo liga ponovno gledati u HNL-u?

Kada se Gorica pojavila na sceni 1. HNL postala je ubrzo hit klub. Od početka su se među zaslužnije igrače prometnuli Atiemwen koji je brzo ostvario najveći izlazni transfer Gorice u Dinamo, Kristijan Lovrić koji još uvijek oduševljava te Farouk Miya koji je bio drugi najveći izlazni transfer turopoljskog kluba.

Potonji je bio tada po mišljenju mnogih najbolji igrač Gorice, a ovaj mladić iz Ugande u Velikoj Gorici proveo je svega godinu dana do transfera u Konyaspor. Za Goricu je igrao u 33 utakmice te zabio šest golova i podijelio pet asistencija.

Bili su posebno upečatljivi njegovi susreti s Hajdukom kojem je zabijao na Poljudu i na gradskom stadionu u Velikoj Gorici. Oduševljavao je tada i igrama za reprezentaciju Miya na Afričkom kupu nacija kada mu je ugledni France Football posvetio članak.

U Goricu je stigao u ljeto 2018. godine iz belgijskog Standard Liegea, a otišao u ljeto 2019. za 1.7 milijuna eura kao drugi najveći izlazni transfer u povijesti turopoljskog kluba. Dolaskom u tursku Superlig odmah je počeo oduševljavati pa je u prvih šest nastupa zabio četiri zgoditka, a sveukupno je ovaj 23-godišnji ofenzivni veznjak iz Ugande za turski klub u 44 nastupa zabio osam golova i tri puta asistirao.

Sada je, posljednjeg dana prijelaznog roka, ostao bez kluba i bit će zanimljivo ispratiti u čijem dresu ćemo gledati ove sezone mladića iz Ugande.

Osim za navedene klubove nastupao je još za Vipers iz Ugande te belgijski Mouscron i Sabail iz Azerbajdžana. Za reprezentaciju Ugande odigrao je već 58 utakmica i zabio 19 golova.


Tagovi

HNK GoricaFarouk MiyaKonyaspor

Ostale Vijesti