Adam Davy/Press Association
Adam Davy/Press Association

Bio je na širem popisu Dinamovih trenera. Sad napušta reprezentaciju i preuzima Maribor!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.10.24. | 09:10

Dosadašnji pomoćnik Matjaža Keka i bivši igrač Modrih slovi za prvog kandidata za nasljednika Ante Šimundže

Dok klupski nogomet odmara u reprezentativnoj stanci, mala 'bomba' dolazi iz Slovenije. Naime, Ante Šimundža, ugledni stručnjak i jako trenersko ime u susjednoj nam državi, dobio je, nakom poraza od Celja (1-2) otkaz u Mariboru. Odmah su krenule glasine oko njegova nasljednika, u nekim se kuloarskim pričama pojavilo i ime Sergeja Jakirovića, koji je već bio trener Maribora, a navodno je viđen neki dan baš na utakmici protiv Celja. Međutim, vrlo brzo je u prvi plan iskočilo drugo ime i taj je čovjek trenutno prvi i izgledni kandidat za Šimundžina nasljednika.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, novi trener Maribora mogao biti biti Boštjan Cesar. Bivši igrač Dinama, rekorder po broju nastupa za Sloveniju i trenutni pomoćnik izbornika Matjaža Keka, prema najnovijim informacijama slovenskog portala Ekipa24.si napustio je reprezentaciju i u srijedu ujutro, umjesto u Oslo gdje igra Slovenija u četvrtak u Ligi nacija, odletio u Istanbul. Na zadnje pregovore s novim klupskim gazdom Turčinom Acunom Ilicalijem. Njegova je kompanija odnedavno na čelu Maribora, ima velike ambicije i na mjestu trenera, očito. želi neko novo, ali poznato ime. Cesar slovi za vrlo talentiranog trenera, koji bi mogao napraviti dobru karijeru na klupi, a postane li trener Maribora, bit će mu to prvi samostalni posao. I prilika da pokaže da ima trenerski gen.

Inače, manje je poznato, da je Cesar bio na široj listi i potencijalnih Dinamovih trenera nakon smjene Sergeja Jakirovića poslije poraza u Münchenu. U potrazi za njegovim nasljednikom i dok se čekao dogovor Nenada Bjelice i Union Berlina oko raskida ugovora, a koji se u jednom trenutku činio neizglednim, iz Maksimira su okrenuli i Cesarov broj mobitela. No, do ozbiljnijih razgovora nije došlo, međutim, tko zna jednog dana... Cesar bi sigurno, pogotovo ako preuzme Maribor i ostvari zapažen rezultat, mogao i u budućnosti biti kandidat za Dinamovu klupu. (T.N.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Boštjan CesarGNK DinamoMariborMatjaž KekSlovenska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti