Bio je hrvatska noćna mora, ali je obukao sina u Modrićev dres

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.04.20. | 21:42

U pitanju je velikan svjetskog rukometa kojeg nismo voljeli, ali kojeg isto tako ne možemo ne poštovati.

Sjećamo li se Thierryja Omeyera?

Nažalost, izgleda da da, i to jako dobro. U pitanju je jedan od najboljih rukometnih vratara svoje generacije, ali i svih vremena. Neizostavan član vjerojatno najbolje rukometne reprezentacije, generacije Francuske predvođene Claudeom Onestom.

Popis njegovih reprezentativnih odličja izgleda nestvarno. Pet svjetskih zlata i dvije bronce, tri europska zlata i jedna bronca, kao i dva olimpijska zlata i jedno srebro, količina je medalja za koje je morao uložiti u dobar bife kako bi ih sve skladištio. Ukupno je osvojio 49 trofeja, što zvuči nestvarno.

Nažalost, do nevjerojatnih uspjeha često je dolazio baš preko reprezentacije Hrvatske, dovodivši do ludila Blaženka Lackovića i ostale naše pucače, što je itekako davalo ''vjetar u leđa'' Nikoli Karabatiću i ekipi. Ne kaže se bezveze da je vrhunski golman u rukometu pola naslova, a Omeyer je jedan od najvećih.

Veoma je dugo i trajao – umirovio se tek prošle godine. Sada uživa u više nego zasluženoj mirovini, a karantenu provodi, između ostalog, i igrajući se sa sinom i prolazeći s njim osnovne elemente nekih sportova, prije svih rukometa i tenisa.

No nama je zapeo za oko jedan detalj – njegov sin nosi dres Luke Modrića. Je li ''malac'' ljubitelj Real Madrida i je li mu hrvatski kapetan najdraži igrač, moguće, no zanima nas bi li tako bilo i da je Hrvatska prije nešto manje od dvije godine u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji pobjedila Francusku.

 

 

Omeyer je posebno izludio naše rukometaše u Njemačkoj 2007., kad se Hrvatska prošetala do tog četvrtfinala (nakon što je odigrala pošteno protiv Španjolske i pobijedila, što ju je odvelo izravno na Francuze već u toj ranoj fazi).

U veoma tvrdoj utakmici s malo golova, igralo se uglavnom gol za gol, no Omeyer i društvo su prelomili dvoboj pred kraj i slavili 21:18, samo da bi u polufinalu ispali od, mora se priznati, od sudaca tada favoriziranog domaćina Njemačke.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaFrancuska rukometna reprezentacijaThierry Omeyer

Ostale Vijesti