Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Bio je hit igrač HNL-a, prije dvije godine ostvario milijunski transfer, a od početka sezone je bez kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.11.21. | 16:31

Vjerujemo da bi ga rado u svojim redovima imali svi hrvatski klubovi...

Farouk Miya, 23-godišnji veznjak iz Ugande koji je u sezoni 2018/19. oduševljavao u Gorici pod vodstvom Sergeja Jakirovića, već nekoliko mjeseci nema angažmana. U našoj ligi zadržao se tek jednu godinu, ali je s pet golova i isto toliko asistencija stekao reputaciju jednog od ugodnijih iznenađenja sezone, naročito s obzirom na činjenicu da je u Goricu stigao kao anonimac iz belgijskog Standarda za koji se u tamošnjoj ligi nije naigrao, već je vrijeme uglavnom provodio na posudbama. Naročito su ga zapamtili hajdukovci kojima je zabijao u dvije utakmice, a u obje je njegova momčad odnijela sva tri boda.

Pokazao se kao jedna od najboljih procjena Mindaugasa Nikoličiusa koji ga je Turopolje doveo za svega 100.00 eura, a već početkom iduće sezone tj. u ljeto 2019. godine turski prvoligaš Konyaspor za njegove je usluge iskeširao 1.7 milijuna, nakon što je na otvaranju sezone upisao pogodak i u slavlju protiv Osijeka.

Sam početak turske avanture izgledao je sjajno, a Miya je u tamošnjoj Superligi čak dodatno popravio učinak iz HNL-a. U sezoni 2019/20. zabio je osam pogodaka, a poentirao je i u pobjedi nad tadašnjim prvakom Basaksehirom.

Iduća sezona donijela je potpuni antiklimaks obilježen ozljedama. Često je pauzirao i bio van zapisnika, a u 16 prikupljenih nastupa nije upisao ijedan pogodak. Posljednjih osam kola prošle sezone sjedio je na klupi, a s klubom je u kolovozu dogovorio sporazumni raskid ugovora, iako mu je stari vrijedio do ljeta iduće godine.

Čim je dobio papire u medijima se počeo spominjati mogući prelazak u drugoligaša Ankaragucu, ali taj dogovor nije postignut. Sada je i dalje bez angažmana, njegovo trenutno zdravstveno stanje nije poznato, ali s obzirom da ima tek 23 godine te da je nedavno igrao na vrlo dobroj razini u Hrvatskoj i Turskoj ne sumnjamo da nedostaje klubova koje interesiraju njegove usluge. Tko zna, možda još nismo vidjeli njegov posljednji nastup na hrvatskim travnjacima.


Tagovi

HNLHNK GoricaKonyaspor

Ostale Vijesti