Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bio je član šampionske generacije Rijeke, a sad karijeru nastavlja u Libanonu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 16:33

Debitantski nastup za reprezentaciju BiH imao je s 18 godina i 147 dana, a mlađi od njega to su doživjeli samo Miralem Pjanić i Muhamed Bešić

Nakon tri sezone u Sarajevu, Haris Handžić odlučio se na odlazak iz matičnog kluba. Stasiti napadač, koji je pola godine bio član šampionske generacije Rijeke, odlazi u Libanon. Njegov novi klub je Al-Ahed s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Handžić je prve nogometne korake napravio baš u Sarajevu, a sa samo 19 godina zaradio je transfer u Lech Poznan koji je za njegove usluge izdvojio 170 tisuća eura. No, to se nije pokazalo dobrom odlukom poljskog kluba jer Handžić nikad nije odigrao nijednu utakmicu za ponajveću poljsku momčad, da bi onda još nosio dres Veleža i Rudara prije nego li se ponovno otisnuo u inozemstvo.

U ljeto 2013. godine odlazi u Vaduz. Na njegovu žalost, nije se to pokazalo dobrom odlukom pa se tako nakon pola godine opet vratio u BiH Premije ligu gdje je proljetni dio sezone proveo u redovima Borca. Dobrim igrama zaradio je transfer u rusku Ufu gdje se zadržao dvije godine da bi onda u ljeto 2016. godine kao slobodan igrač stigao na Rujevicu.

Handžić je za Rijeku skupio svega osam nastupa u svim natjecanjima, ali budući da je rubrika za pogotke ostala prazna, ne čudi odluka kluba da ga već na zimu prepuste nekome drugom. Otišao je potom u Debrecen, kasnije je jednu sezonu proveo u Zrinjskom, da bi se u ljetom 2018. vratio u 'svoj klub', Sarajevo.

Handžić je za Zmajeve odigrao dvije utakmice, a debitirao je s 18 godina i 147 dana što ga je stavilo na treće mjesto najmlađih debitanata u povijesti reprezentacije BiH, a trenutna tržišna vrijednost ovog 31-godišnjaka danas iznosi 125 tisuća eura.


Tagovi

Haris HandžićFK SarajevoSarajevoBiH Premier ligaBiH Premijer liga

Ostale Vijesti