Ivo Čagalj/Pixsell
Ivo Čagalj/Pixsell

Bilić u Hajduku? Evo što kaže njegov pomoćnik Računica

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 12:33

Bivši as Bilih o onome što nam je svima palo na pamet, ali se nismo usudili na glas reći.

Slaven Bilić dobio je u srijedu otkaz na mjestu trenera West Bromwich Albiona nakon godinu i pol dana na klupi i uspješnog promoviranja kluba u Premiership.

Mnogi, od navjača, medija, nogometnih stručnjaka i cjelokupne javnosti, bili su iznenađeni ovim potezom. No određeni otočki izvori odaju kako rezultat sâm po sebi nije bio razlog otkaza već Bilićevo neslaganje sa sportskim direktorom Lukeo Dowlingom.

Hrvatski trener nezadovoljan je činjenicom da mu klub po ulasku u elitni rang engleskog nogometa nije osigurao ni približno dostatna sredstva za pojačanja, a ona su se zaustavila na nešto iznad 20 milijuna funti. Usporedbe radi, Leeds, koji se kao prvak Championshipa vratio u Premiership, za pojačanja je dobio na raspolaganje budžet od 100 milijuna.

Bilo kako bilo, Bilić više nije na klupi WBA, no već se naveliko počelo pisati o interesu škotskog velikana Celtica za njegove usluge. Ipak, u kontekstu trenutne situacije, domaćim ljuboteljima nogometa nije bilo lako odoljeti pomisli o Biliću kao novom treneru Hajduka.

Slaven je sad slobodan, a njegov klub u teškoj krizi, s Borom Primorcem na klupi kao rješenjem koje se ipak percipira kao privremeno. Evo što je Sportske novosti rekao jedan od ljudi iz Bilićeva stožera, Dean Računica:

“Realno, stvari stoje tako da Slaven ima ime i ponuda sigurno neće nedostajati. Veliki je trener i velika faca. Svak bi odmah pomislio da Hajduk njega ne može platiti po stvarno tržišnoj cijeni, ali Hajduk je van konteksta plaćanja. Ne može se staviti u kontekst niti jednog drugog kluba na svijetu, tu su prisutne emocije. Ali da budem potpuno iskren, mislim da je u ovom trenutku neizvedivo da Bilić zasjedne na klupu Hajduka.”, zaključio je.


Tagovi

Slaven BilićDejan RačunicaHajduk

Ostale Vijesti