Bilić remizirao i ugrozio status favorita za izravan plasman u Premiership

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 14.07.20. | 19:51

U predrađu Birminghama nije bilo golova, ali daleko od toga da je utakmica bila dosadna.

West Bromwich Albion Slavena Bilića i četvrtoplasirani Fulham, koji je i sâm imao veliki motiv, remizirali su u prvoj utakmici dana u Championshipu 0:0.

Prvo poluvrijeme je prošlo u boljoj igri gostiju. Već u 11. minuti je Fulham imao jako dobru priliku kad je Anthony Knockaert pucao sam s ruba kaznenog prostora. Lopta je prošla tik pored vratnice, a Slaven Bilić je imao puno sreće u ovoj situaciji.

Nakon točno toliko, u 22. minuti, još jedna velika prilika za momčad iz Londona. Lopta je nabačena u šesnaesterac uz samu gol-aut liniju, glavom je igrao Ivan Cavaliero, prebacio vratara Johnstoena, no sa same crte su obrambenjaci WBA očistili loptu prije nego su napadači gostiju uspjeli stići do nje i zakucati je u praznu mrežu.

U 42. je minuti Matheus Pereira imao dobru priliku za domaćina, vjerojatno najbolja za njih do tad, no volej unutar šesnaesterca kojeg je Brazilac uputio otišla je pokraj gola.

U prvom dijelu drugog poluvremena WBA je počeo dominirati, svjestan važnosti tri boda u ovoj utakmici, no nekoliko pokušaja koji su proizašli iz naizgled opasnih situacija, nisu konkretizirane. U većini njih je Pereira bio glavnim akterom.

Nastavio je WBA dominirati, no u 73. minuti opet Fulham ima najbolju priliku. Opet je Knockaert bio glavni akter, pucao je s ruba šesnaesterca, ali je pogodio gredu. Još jednu dozu sreće je ovdje domaći klub potrošio.

No odmah potom, u 74. minuti, i sâmi su imali dobru priliku. Hal Robson-Kanu, kojeg se sjećamo po odličnoj igri na povijesnom Euru 2016. za njegov Wales, bio je u odličnoj situaciji u kaznenom prostoru, no u zadnji trenutak mu je udarac blokiran.

U 86. minuti je Robson-Kanu opet bio u prvom planu kad je pao u kaznenom prostoru, no sudac je ostao nijem. Objektivno, u pitanju je bio preblag pad za kazneni udarac, a Velšanin može biti zadovoljan što se izvukao bez opomene.

Sudac je u devedesetoj minuti označio pet minuta sudačke nadoknade, no domaćini nisu uspjeli zabiti u tom periodu, a u 93. je minuti ušao Filip Krovinović umjesto Pereire.

Utakmica je završila 0:0, a do kraja Slaven Bilić nema pretjerano težak raspored. Trenutno na 82 boda i 44 utakmice, u petak ide u goste Huddersfieldu koji je 20. na ljestvici, dok u zadnjem kolu dočekuje Queens Park Rangers, isto ne u pretjerano zavidnoj poziciji, Super Hoopsi su trenutno na 16. mjestu. Ono što je bitno jest da i dalje ima sve u svojim rukama – s dvije pobjede do kraja ne mora ni gledati učinak Brentforda.

Brentford je na 78 bodova i 43 utakmice, a sutra igra s osmoplasiranim Prestonom. Kolo nakon, u subotu dočekuju Sheffield Wednesday, koji u trenutku pisanja zauzima 15. mjesto, dok u zadnjem kolu idu u goste Wiganu, klubu koji okupira 14. mjesto. U slučaju jednakog broja bodova gleda se ukupna gol-razlika, a tu je WBA (+33) u puno lošijoj situaciji od Brentforda (+43).

Bilić ima nominalno nešto lakši raspored, no uzevši u obzir krizu realizacije koju su igrači WBA pokazali u ovom susretu. Bit će zanimljivo do kraja, a uspije li bivši hrvatski izbornik izravno uvesti klub u Premiership, bez stresa kvalifikacijskog turnira momčadi od trećeg do šestog mjesta, bit će to lijepa stavka na njegovom trenerskom životopisu.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">We threw everything at it, but it finishes goalless at The Hawthorns.<a href="https://twitter.com/hashtag/WBAFUL?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#WBAFUL</a> <a href="https://t.co/qiemXv7Xtn">pic.twitter.com/qiemXv7Xtn</a></p>&mdash; West Bromwich Albion (@WBA) <a href="https://twitter.com/WBA/status/1283097065724182538?ref_src=twsrc%5Etfw">July 14, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Carl Recine/Reuters)


Tagovi

PremiershipBrentfordFulhamChampionshipSlaven BilićWBAWest Bromwich Albion

Ostale Vijesti