Action Images
Action Images

Bilić glavni kandidat za klupu turskog velikana, na meti i legendarni Nizozemac

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.12.21. | 09:48

Bivši izbornik Vatrenih velika je želja turskog kluba

Početkom tjedna predsjednik Fenerbahčea Ali Koc više nije imao strpljenja za Vitora Pereiru i dao mu otkaz u istambulskom velikanu. Drugi je put ovo bio za portugalskog stručnjaka da vodi turskog velikana, u prvom mandatu od siječnja 2015. do kolovoza 2016., te sad od srpnja ove godine do proteklog ponedjeljka. Odluci Alija Koca presudili su ništa drugo nego rezultati koji su ispod svake razine za klub renomea Fenera. Prošle sezone su se borili za naslov prvaka, a sad su na šestom mjestu s 17 bodova manje od preporođenog vodećeg Trabzonspora.

Koc ima četiri želje za klupu Fenera, a najveća je bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić. Bio je Bilić i ovog ljeta prvi izbor predsjedniku turskog kluba, ali njegovi trenutni poslodavci iz Kine su spustili rampu. Sada je situacija nešto drugačija jer se sezona u Kini bliži kraju, a sve je više klubova koji se bore s financijskim problemima. Biliću turski nogomet nije stran pojam. Bio je trener Bešiktaša s kojim je bio pri vrhu, a vodio je klub iz Istanbula od siječnja 2013. do svibnja 2015. kad je prešao u West Ham.

Osim bivšeg izbornika Vatrenih turski mediji ističu još tri kandidata za preuzima klupe Fenera, a to su Ismail Kartal, Christoph Daum i Clarence Seedorf. Iza Bilića najveći favorit je turski stručnjak Kartal koji je i počeo trenersku karijeru u Feneru, a ostavio je i dubok igrački trag.

Na treće mjesto ljestvice favorita stavljaju nizozemsku ikonu Seedorfa koji je već dvije godine bez posla, a posljednji angažman je imao kao izbornik Kameruna. Najiskusniji na listi nalazi se i naposljednjem mjestu favorita za posao u Istanbulu. Daum je već radio u Turskoj kao trener Fenera i Bešiktaša, a s njima je uzeo i tri titule prvaka. Posljednji posao mu je bio na mjestu izbornika Rumunjske koju je vodio tek deset utakmica.


Tagovi

Slaven Bilić

Ostale Vijesti