Napadač RB Leipziga predao zahtjev za transferom, je li ovo prilika za Olma?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.04.20. | 17:21

Nije dugo trebalo da se jave klubovi koji bi ga voljeli vidjeti u svojim redovima.

Danski reprezentativac, koji vuče korijene iz Tanzanije, ove je godine ima 29 nastupa u svim natjecanjima, a pritom je skupio svega tri pogotka i 11 asistencija.

Iako njegove nišanske sprave nisu najbolje namještene, interesa za njegovim uslugama ne manjka, a u svojim bi ga redovima voljeli vidjeti West Ham, Everton i Newcastle.

Prema saznanjima njemačkih medija, upravo su Svrake najbliže tome da ga dovedu već ovog ljeta, a iako će klubovi iz Premier lige dobiti značajno manje novaca od TV prava, pretpostavka je kako odšteta od 30-ak milijuna eura ne bi trebala predstavljati preveliki problem.

„Ne želimo imati velike promjene u momčadi na kraju sezone“, izjavio je sportski direktor njemačkog kluba Markus Krosche, a uz sve to valja nadodati kako je danski reprezentativac, usprkos tome što je ove sezone igrao puno manje nego ranije, jedan od miljenika trenera Juliana Nagelsmanna.

Osim već spomenutog Poulsena, i vrapci na grani znaju kako je blizu odlaska iz kluba i prva zvijezda RB Leipziga, a riječ je naravno o Timi Werneru. Iako Liverpool slovi kao klub koji je najbliži njegovom potpisu, konkretni koraci još uvijek nisu napravljeni. Špekulira se i o iznosu između 55 i 60 milijuna eura, ali to su, u ovom trenutku, samo nagađanja njemačkih medija.

Prodaja Poulsena ima smisla iz neke druge perspektive, a ona je ta da bi momčad RB Leipziga veoma rado u svojim redovima voljela zadržati Patrika Schicka i Angelina koji su ove sezone stigli u klub na posudbu iz Rome, odnosno Man Cityja.

Budući da bi trenutno trećeplasirana momčad njemačkog prvenstva dvojicu spomenutih igrača pretvorila svojim trajnim vlasinštvom, trebat će im nešto novaca od izlaznih transfera, a te iste novce bi mogli dobiti upravo prodajom danskog napadača. S pretpostavkom da „kasica – prasica“ nije u potpunosti prazna, 30-ak milijuna od Poulsena trebalo bi biti sasvim dovoljno budući da otkupna klauzula za Angelina iznosi 22 milijuna eura, dok je češki napadač nešto skuplji te bi on Nijemce koštao dodatnih 29 milijuna eura.

Bilo kako bilo, pred nama je jako zanimljivo ljeto, a prema svemu sudeći glavnu riječ po pitanju ulaznih i izlaznih transfera u njemačkom bi nogometu trebao imati baš RB Leipzig...

(foto: Reuters)

 


Tagovi

RB LeipzigYussuf Poulsen

Ostale Vijesti