Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bikovi vide narančasto: Toplak je imao računicu za uspjeh na Šubićevcu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 02.04.22. | 18:44

Prva utakmica 29.kola 1.HNL donijela nam je jedan pogodak.

Na papiru, ova utakmica je imala jasan tijek i epilog. Šibenik, premda domaćin na Šubićevcu, nije u formi koja bi im dala realne šanse da svladaju Goricu koja je napokon proigrala pod redateljskom palicom Samira Toplaka. Kada se u formulu ubace i svi financijski i ini problemi koji muče Narančaste, izgledalo je kao da će Šibenik opet izgubiti. I jesu. Ali, pohvalno po novog trenera Računicu, Šibenik je pao uz solidnu predstavu koja im daje nadu u bolje sutra. Konačni rezultat 0:1.

Primjerice, Gorica je od prve minute ušla u visoki pritisak natjeravši Šibenik u niski blok. Panike nije bilo, Narančasti su pasevima izlazili van iz bloka i tako pokupšavali uhvatiti Goricu na krivoj nozi. Vidi se da trener Računica naporno radi s igračima kako bi ih učinio čvršćim za suparnike.

Uostalom, Šibenik je prvi i zaprijetio. Već smo u šestoj minuti vidjeli dobar prodor Delića koji je skoro završio kod Grezde, a onda vjerojatno i u mreži. Gol je spasio Jovičić u pokazat će se ključnom trenutku prvog poluvremena.

Ne znamo što bi se dogodilo da je Šibenik rano poveo, no činjenica je da je do poluvremena postojala samo jedna momčad na terenu. Gorica je preuzela inicijativu i nagovjestila što će se u konačnici dogoditi. Prijetili su gosti sa svih strana, posebno preko Kalika koji je u jednom trenu izigrao trojicu ili četvoricu obrambenih igrača i onda takav uporan, spasio loptu i nastavio napad Goričana. Australac pokazuje puno želje, nemoguće ga je odvojiti od lopte.

Do posljednje trećine terena nije teško doći, no zato je izuzetno zahtjevno napraviti dobar posao u šumi protivničkih nogu. Do 35.minute smo gledali stalnu napetost na igralištu, samo da bi, u trenucima kada je energija pala, ipak pao prvi, i pokazalo se jedini pogodak na utakmici. U životu je nekada sve jednostavno kao brojalica “1-2-3”. Prvo Keita koji ubacuje, potom Kalik koji spušta i finalno Stojanovski koji zabija za 1:0

U drugom poluvremenu, hrabriji Šibenik. Osjetio je Računica da “nema kruha” od čekanja na priliku koja možda i neće doći. Narančasti su dresovi krenuli agresivno po izjednačenje, što je naravno ostavilo puno prostora za kontre. Jednu takvu je skoro iskoristio Atiemwen na samom početku drugog poluvremena, imao je Šibenik sreće što lopta nije završila u mreži.

I tako je polako curilo vrijeme drugoga dijela. Šibenik je stalno pritiskao i tražio prostor za pogodak, dok je Gorica kontrirala koliko je mogla. Imali su Šibenčani jednu veliku pravu usudimo se reći možda i 100%tnu šansu koji je je spasio Krizmanić. Uslijedio je novi napad Gorice, no ni tri vezana centaršuta nisu bila dovoljna da Rogić opet ode po loptu iza vlastite mreže.

Spomenimo i da je Perić mogao do kraja otkloniti sve dileme pobjednika igravši rukom u svom šesnaestercu. Dugo je VAR snimao situaciju , na kraju sudac ipak nije svirao penal. Tri minute kasnije je mogao i Kalik do gola ali ispriječila se vratnica. Kako je Šibenik bacio sve karte u napad, tako je i ostajalo sve više praznog i nečuvanog prostora na njihovoj polovici.

 I baš kad se učinilo da će utakmica završiti mirno, bez uzbuđenja, juriš Šibenika u sudačkoj nadoknadi. Do gola nisu došli, falilo je mirnoće u završnici, pogotovo u trenucima kada je lopta kaotično šetala po petercu nakon opasnih ubačaja. Sve u svemu, zasluženo slavlje Gorice koja je u velikom naletu i opet izgleda kao tim koji je spreman za iskorak u HNL-u.

Šibenik - Gorica 0:1

Stadion: Šubićevac

Sudac: Dario Bel (Osijek), Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Strijelac: 0:1 Stojanovski (39’)

Žuti kartoni:  Vidović (Šibenik) / Babec (Gorica)

Crveni kartoni:

Šibenik (4-2-3-1): Rogić - Šimunović, Perić, Bilić (Asanović 21’), Kvesić - Mesa, Vidović (Julardžija 70’) - Ćurić, Grezda , Marin - Delić

Gorica (4-2-3-1): Kotarski - Stojanovski (Dieye 78'), Jovičić, Krizmanić, Keita (Steenvoorder 87') - Babec, Pršir - Mitrović, Kalik (Jug 93'), Fruk (Delfi 78') - Atiemwen

1. HNL, 29. kolo

Subota, 2. travnja

Šibenik – Gorica

Istra 1961 – Rijeka 19.05

Nedjelja, 3. travnja

Dinamo – Hrvatski dragovoljac 17.00

Osijek – Hajduk 19.30

Ponedjeljak, 4. travnja

Lokomotiva – Slaven Belupo 18.00



 *Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HNK GoricaNK ŠibenikHNLDejan Računica

Ostale Vijesti