Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Bijeli startaju protiv Aluminija: Kako će se uklopiti duet pojačanja, koga će Karoglan staviti na lijevi bok?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 08:01

Pripremna utakmica u Umagu igra se s početkom u 17 sati

Hajduk je stigao u ponedjeljak u Umag u svoju bazu u hotelu Coral, a već ovog utorka čega ga prva od četiri pripremna susreta. Igra se u Umagu gdje se pripremaju mnoge momčadi, pa tako i slovenski Aluminij iz Kidričeva koji je prvi suparnik Bijelima od 17 sati uz prijenos na Hajduk Digitalu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Na put je trener Mislav Karoglan poveo 28 igrača, na pripremama se možda pridruži još neko lice za pozicije lijevog beka i desnog krila, no u u nastupnom obraćanju prije priprema strateg Bijelih bio je zadovoljan kadrom koji ima, dok sportski direktor Mindaugas Nikoličius 'češlja' tržište.

Ima domaći zadatak riješiti statuse Ivana Dolčeka, Tina Blaža Lauša i Ivana Ćubelića koji očigledno nisu više u vizijama, treba im pronaći klubove. Za Dolčeka se interesirao i Slaven Belupo u kojemu je ponikao, dok Lauš ima opciju odlaska na posudbu u Premijer ligu BiH. U Splitu je ostao i Luka Vušković kojemu Tottnham traži novu destinaciju za posudbu, a spominju se kao odredišta Belgija i Nizozemska.

No, to su poslovi koji će se odrađivati u Splitu, a u Sloveniji će se raditi na brušenju forme za Jadranski derbi koji je na rasporedu za manje od 20 dana na Poljudu i treba se do tada uigrati.

Hajduk je pripreme započeo jači za Laszla Kleinheislera i Nikolu Kalinića, stigao je s posudbe i Dominik Prpić, ali najviše intrigira kako će razmjestiti i koliku će minutažu dati prvospomenoutom dvojcu.

Za prvu utakmicu je protivnik po mjeri, momčad koja drži osmu poziciju u Prvoj ligi Slovenije, taman za nešto laganiji start dok su noge teške nakon rada poslije stanke. Uglavnom, važno je i tko će zaigrati na lijevom boku jer je Diallo s reprezentacijom Obale Bjelokosti na Afričkom kupu nacija, a Dario Melnjak na višemjesečnoj stanci uslijed ozljede koljena. Ima dakako i Šimuna Hrgovića koji je lijevi bek, a potencijalno tu poziciju može odigrati i Dino Mikanović.

Puno se u svakom slučaju očekuje od Kleinheslera kojemu je namijenjeno mjesto na lijevom krilu, ali baš nas zanima, kao i čitavu hajdučki navijački puk, u kakvom je stanju Nikola Kalinić koji nije igrao više od osam mjeseci i prije pripreme je prošao posebne pripreme da bi bio spreman.

On svakako u pravoj formi može biti od koristi Hajduku uz Marka Livaju, koji je prvi špic, a zanimljivo će biti vidjeti i kako izgledaju zajedno na terenu ukoliko dođe do toga. Kako su ovo Karoglanu prve samostalne pripreme s Hajdukom, saznat ćemo kakve su mu ideje što se tiče isprobavanja i minutaže koju će raspodijeliti, hoće li je dobiti tinejdžeri Noa Skoko i Bruno Durdov.



Tagovi

HajdukpripremeUmagAluminij KidričevoMislav KaroglanNikola KalinićLaszlo KleinheislerHrvatska nogometna ligaJadranski derbi

Ostale Vijesti