Germania
Germania

Bijeli organizirali druženje u čast velikana: "Idemo u petak po pobjedu, pričao sam unukama o svojih 500 utakmica za Hajduk, a one su me tražile dres Livaje"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 19.10.22. | 15:49

Veliki broj veterena Hajduka okupio se danas u Bijelom salonu povodom velikog priznanja Ivici Šurjaku

Sitno se broji do derbija na Poljudu u petak, važne utakmice u svakom pogledu za Hajduk i Dinamo. Pobjedu, naravno, žele jedni i drugi, stadion će biti rasprodan, a kao uvertiru za derbi iskoristili su hajdukovci za druženje legendi kluba. Povod za prijem u Bijelom salon na Poljudu bila je jedna od najvećih nagrada splitskog sporta Trofej 'Fabjan Kaliterna' za životno djelo koji je nedavno dodijeljen Ivici Šurjaku. Okupio se veliki broj veterana oko raskošnih trofejnih sala, a nemali broj je onih koji su ih i u te vitrine donijeli. Priliku za druženje s veteranima nisu propustili i prvotimci koji su stigli na prijem za legendarnog Ivicu Šurjaka, a 'svog kapetana' pozdravio je u ime kluba današnji voditelj Hajdukove omladinske škole Boro Primorac.

Veterani i prvotimci HajdukaVeterani i prvotimci Hajduka

Kazao je kako mu je on bio pojam, a da su najprije bili Matošić i Bajdo, pa Nadoveza i Cuzzi, pa Holcer i Jerković te onda Šurjakova generacija koje je bio i on dio.

„Osvojili ste sve što se može. Kapetan, lider i primjer, a volio bi i da današnji igrači idu tvojim putem. Drago mi je da si ušao u legendu jer zaslužuješ to“, rekao je Primorac.

Zahvalio mu se potom Šurjak na lijepim riječima i predsjedniku Lukši Jakobušiću na svečanom prijemu i poklonima. Jakobušić je Šurjaku uručio dres s brojem 11, retro loptu i sklupturom legendarnog igrača Bijelih u pokretu.

„Idemo, pobijedimo Dinama u petak, izražavam želju svih nas“, rekao je Šurjak u uvodu, a uz njega je na Poljudu bila i njegova obitelj. Tu su bile supruga Renata, kćeri Jasmina i Loren, unučad Ella, Mila, Luka, zet Roko. Šurjak je prepričao i anegdotu s unukama.

Šurjak s obiteljiŠurjak s obitelji

„Pričam ja unukama kako sam dobio nagradu Fabijana Kaliterne, da sam odigrao 500 utakmica, zabio sto golova, a onda mi unuka kaže dida, pusti te priče, nabavi nam dres Livaje! Novci su obična kartušina, dođu i potroše se. A meni nitko ne može uzeti mojih 500 utakmica za Hajduk. Sve mi je bilo u znaku broja 11, nosio sam dres broj 11, djeca i unuci su vezani za jedanaesti misec i za datum jedanaesti“, kazao je Šurjak te se potom još zahvalio okupljenima:

„Iznenađen sam koliko se okupilo ljudi, mojih dragih hajdukovaca. Drago mi je da su tu i prvotimci, da vidim Marka Livaju, Filipa Krovinovića... Na njima je da me razvesele, da u petak dobijemo utakmicu. Zahvalio bih se i svojoj obitelji na podršci, mojoj unučadi. Da znate, moj Luka ima godinu i pol i učlanjen je u Našega Hajduka.“

Bilo je tu danas brojnih veterana iz raznih generacija poput 93-godišnjeg Tonćija Baranovića, preko Vjerana Simunića, Mila Nižetića, Vilsona Džonija, braće Vujović, Ivana Gudelja, Zorana Vulića, Ivana Pudara, Gorana Vučevića, pa nešto mlađih Igora Muse, Hrvoja Vejića, Mate Bilića do onih koji su se nedavno 'umirovili' poput Ivana Strinića.

Derbi na Poljudu igra se u petak od 18 sati, a veterani su u druženju iskoristili i prisjetiti se svojih uspomena s ogleda protiv Dinama. Poželjeli su prvotimcima uspješan nastup u petak protiv Zagrepčana uz očekivanja da će ovaj otići na stranu Bijelih. (KM)

HNL, 14. kolo

Petak, 21. listopada

Hajduk - Dinamo, 18.00

Subota, 22. listopada

Lokomotiva - Gorica 15.00

Varaždin - Osijek, 17.10

Nedjelja, 23. listopada

Istra 1961 - Šibenik, 15.00

Slaven Belupo - Rijeka, 17.10



Tagovi

HajdukPoljudIvica ŠurjakLukša JakobušićBoro PrimoracMarko Livaja

Ostale Vijesti