REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

BiH mijenja izbornika: Bugarin odlazi unatoč rezultatima, stiže bivši igrač Sarajeva i reprezentacije Jugoslavije

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 26.12.22. | 13:05

Nekadašnji trener zagrebačkog Dinama izbornikom BiH je postao u siječnju 2021. godine

Bugarin Ivajlo Petev od sljedeće godine više neće biti izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a najviše izgleda da ga naslijedi ima bivši proslavljeni nogometaš BiH Faruk Hadžibegić, prenose u ponedjeljak bosanskohercegovački mediji.

Neimenovani izvori iz Nogometnog saveza BiH tvrde kako su u toj kući već zaključili da Petevu neće produžiti ugovor koji mu istječe s posljednjim danom ove kalendarske godine, a formalna odluka o tome očekuje se na sjednici Izvršnog odbora NS BiH zakazanoj za 29. prosinca.

Dnevni avaz u ponedjeljak piše da je izvjestan i nasljednik Peteva te da će tu poziciju najvjerojatnije dobiti Hadžibegić iako su "u igri" bili i nekadašnji izbornik Safet Sušić te legenda Željezničara Mehmed Baždarević.

Nekadašnji trener zagrebačkog Dinama Petev je izbornikom BiH postao u siječnju 2021. godine, a njegovi su izabranici od tada odigrali dvadeset utakmica u kojima su izborili šest pobjeda te po sedam poraza i remija.

Među najvećim zamjerkama Petevu su loši rezultati njegovih izabranika u kvalifikacijama za nedavno završeno svjetsko prvenstvo u Kataru. To što je uveo BiH među najboljih 16 Uefine Lige nacija vrlo brzo je zaboravljeno. (Hina, G)

 


Tagovi

Ivajlo PetevBiH nogometna reprezentacijaFaruk HadžibegićSafet SušićMehmed Baždarević

Ostale Vijesti