REUTERS/Andy Rain
REUTERS/Andy Rain

Bielsa želi dovesti Ajaxovog braniča na ljeto

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.04.21. | 14:41

Leeds radi na ambicioznom transferu

Leeds United radi na ambicioznom dovođenju braniča Ajaxa Nicolasa Tagliafica. Glavni prioritet Marcela Bielse za ovo ljeto je dovođenje lijevog beka, a sunardonjaka Argetinac vidi kao idealnog kandidata.

Ezgjan Alioski i Stuart Dallas podijelili su ulogu Leedsa ove sezone nakon što Bielsa prošlog ljeta nije uspio dovesti lijevog beka. Alioskiju ugovor istječe na kraju ove sezone i on bi mogao napustiti Elland Road, ali, u svakom slučaju, Bielsa želi nekoga dovesti, a Tagliafico odgovara opisu, javlja Mirror.

28-godišnjak je na glasu kao jedan od najoštrijih braniča nizozemskog nogometa, a za klub i državu skupio je 41 žuti karton i dva crvena.

 „Ja sam igrač koji može pokazati svoje vještine, kao što to radim u Ajaxu, gdje svi znaju igrati nogomet. Ali ja sam i čovjek koji je naučio i druge strategije kad sam odrastao u Argentini, a koje moram koristiti kad nije moguće pobijediti vještinama i dobrim nogometom. Ono što ljudi misle o meni kao igraču, ne smeta mi. Ono što mi se čini zabavno je to što najviše čujem da svi uvijek kažu da bi voljeli imati takvu vrstu igrača poput mene u svom timu.", rekao je Tagliafico.

Tagliafico se pridružio Ajaxu iz Independientea 2018. godine, a trebao bi igrati za Ajax u nedjelju u finalu Kupa KNVB protiv Vitesse Arnhema, zamalo je napustio Amsterdam prošlog ljeta prije nego što je odlučio potpisati produljenje ugovora do 2023. godine.

„To je bila prava stvar u to vrijeme jer smo bili toliko uspješni s Ajaxom u Europi i ligi, ali sada sam spreman za veći potez. Želim osvojiti još nekoliko trofeja, uključujući nizozemski kup, a nakon toga želim donijeti odluku o svojoj budućnosti.", zaključio je Argentinac.


Tagovi

Marcelo BielsaLeeds United

Ostale Vijesti