Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Bez velike priče Hajduk stvara jaku momčad

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.07.21. | 09:02

Zanimljiva se momčad slaže na Poljudu, barem na papiru Bijeli rade dobar posao

Vijest da Lovre Kalinić ostaje u Hajduku, makar još neslužbena ali s realnim ishodom, još jedna je potvrda da na Poljudu imaju ozbiljne planove u sljedećoj sezoni. I ne samo u sljedećoj, već i dugoročnije, ali to je priča za budućnost. Za brojne Hajdukove navijače bitna je sadašnjost, a svaki novi dan budi optimizam. Potvrda ostanka Kalinića pitanje je sata, stigao je iskusni desni bek Gergo Lovrencsics, sve se glasnije spominje ponovni angažman Marca Fossatija. Svjesni su na Poljudu da momčad treba iskusne pojedince koji će znanjem i autoritetom predvoditi talentiranu mladost.

Predsjednik kluba Lukša Jakobušić nedavno nam je rekao kako voli raditi bez velike priče, naročito kada su u pitanju dolasci igrača u Hajduk. Što se tiče prodaje igrača, situacija je praktički suprotna, Hajduku odgovara da se njegovi igrači spominju na tržištu, u medijima ili po društvenim mrežama. Klubu to daje mogućnost pregovaranja, sasvim legitimnog licitiranja za što boljom ponudom. Potezi koje su do sada povukli Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius sasvim sigurno zaslužuju pozitivnu ocjenu.

Nema dvojbe da se polako na Poljudu stvara velika momčad, energija u klubu očito je pozitivna ili barem pozitivnija nego prije. Pa je igračima koje Hajduk želi lako donijeti odluku o dolasku, ili ostanku kao u slučaju Marka Livaje i sada Lovre Kalinića.

Jasno je da je Livajin ostanak veliki dobitak za Bijele, naročito u igračkom smislu, Livaja je jednostavno kvaliteta više od ostalih. Međutim, ostanak Lovre Kalinića možda je još značajniji, naročito zbog liderske uloge. Ima Kalinić veliki utjecaj na mlade igrače, na terenu i izvan terena, prema njemu svi na Poljudu imaju veliki respekt. Zaslužio ga je jer je veliki profesionalac, u svakom smislu te riječi. Iznad svega želi napraviti dobar rezultat s Hajdukom, ako je moguće osvojiti trofej, igrati zapaženo u Europi. Njegova želja za ostankom u Hajduku je ogromna, zbog toga će se vjerojatno morati odreći velikog novca jer splitski klub ne može konkurirati plaći koju mu daje Aston Villa.

Kalinić, Lovrencsics, Elez, Vuković uz već dokazanog Livaju donijeti će Hajduku nužno iskustvo i nedvojbenu kvalitetu. Hajduk polako slaže momčad koja bi mogla biti konkurentna u domaćim natjecanjima i kvalifikacijama Konferencijske lige. Uz njih će se mladi igrači lakše i kvalitetnije razvijati, bude li malo sreće i poklope li se rezultati na otvaranju sezone, optimizam na Poljudu otići će u nebo. Bez velike priče Bijeli stvaraju veliku momčad, i još nije kraj izgradnje boljeg Hajduka.

Piše: Vedran Pavičić


Tagovi

HajdukLukša JakobušićMindaugas NikoličiusMarko LivajaLovre KalinićJosip ElezMarco FossatiJosip Vuković

Ostale Vijesti