Foto: FC Koper
Foto: FC Koper

Bez pobjednika u ogledu Istre 1961 i slovenskog prvoligaša, Marešić i Filet poentirali

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 21:04

Nakon poraza protiv Ferencvarosa, Puljani su sada remizirali protiv susjeda...

Nogometaši Istre 1961 odigrali su 2-2 na gostovanju protiv Kopera na Bonifiki u svojoj drugoj pripremnoj utakmici. Sve pogotke vidjeli smo u nastavku utakmice, s tim da su za domaćina precizni bili Omladič i Ruedl, dok su se kod gostiju u listu strijelaca upisali Marešić i Filet.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Koper je prošlu sezonu okončao na petom mjestu Prve slovenske nogometne lige, a ovog su ljeta u svoje redove doveli osam novih igrača. Za Koper trenutno nastupaju šestorica hrvatskih nogometaša (Kovačić, Petriško, Burić, Lovrić, Krajinović, Tomek), dok su u Pulu ovog ljeta od novih igrača stigli Andres Ferro te Giorgi Gagua, dok je Hamza Jaganjac otkupljen od Adane Demirspor.

Puljanima je ovo bila druga pripremna utakmica uiči početka nove sezone nakon što su neslužbenu premijeru u novoj sezoni imali protiv Ferencvarosa koji je bio bolji s 3-1.

U ovom ogledu Tramezzanijeva momčad zaigrala je s trojicom u posljednjoj liniji (Ivanišević-Iovu-Marešić), a prvi su do vodstva stigli gosti iz Pule kad je u 59. minuti Marešić bio najsretniji i najspretniji nakon jedne gužve u 16-ercu domaćina nakon slobodnog udarca pa je tako bez većih problema izblizine pogodio za 0-1. No, nije slavlje Zeleno-žutih dugo trajalo. Samo tri minute kasnije Omladič je majstorski iz slododnog udarca poentirao za 1-1, da bi onda Koper došao do vodstva u 76.minuti kad je strijelca Ruedla kao na pladnju servirao Burić kojem tako nije bilo teško pretvoriti jednu školsku povratnu loptu u pogodak. Konačnih 2-2 postvio je Filet u 78. minuti, s tim da se posebno treba apostrofirati aistencija Ćalušića.

Istra 1961 za tri dana igra svoju sljedeću prijateljsku utakmicu kad idu u Udine gdje će ih na Dacia Areni ugostiti Udinese. Iako je sportski direktor Bjelanović samo u Italiji igrao za 13 različitih klubova, Udinese nije bio jedan od njih, a najveća trenutna poveznica ova dva kluba je Igor Bubnjić koji je prvo vodio juniore Istre 1961, da bi onda dobio poziv iz Udina gdje danas radi kao trener Primavera momčadi Udinesea. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Istra 1961KoperprijateljskaPrijateljska utakmica

Ostale Vijesti