REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Berlinska bajka ne staje: Union svladao Borussiju Dortmund i dodatno učvrstio prvo mjesto

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.10.22. | 19:08

Union Berlin sada ima pet bodova više od Freiburga i sedam više od Bayerna koji igraju posljednju utakmicu dana danas od 19.30.

Pogocima Janika Haberera u 8. i 21. minuti utakmice Union Berlin svladao je na svojem An der Alten Förstereiju (Stadion kraj stare šumske kuće) Borussiju Dortmund i tako učvrstio prvo mjesto Bundeslige. Sjajni Berlinčani sada imaju pet bodova i utakmicu više od Freiburga i sedam bodova, uz utakmicu više, od Bayerna. Napomenimo kako upravo Bayern i Freiburg igraju posljednju utakmicu 10. kola, danas od 19.30 sati u Münchenu.

Na utakmicu Bayern - Freiburg uživo se možeš kladiti OVDJE.

Apsolutni junak dvoboja u Berlinu bio je dvostruki strijelac Habeber koji je u 8. zabio nakon nevjerojatne pogreške golmana Borussije Gregora Kobela koji se poskliznuo i omogućio Unionovom veznjaku da iz blizine ugura loptu u mrežu.

Borussia Dortmund u tim je trenucima bila grogirana, a onda je Habeber topovskim udarcem ponovno matirao gostujućeg golmana i u 21. udvostručio prednost svoje momčadi.

Borussia je bila ta koja je imala podosta veći postotak lopte u svojim nogama, no Union se sjajno branio i dokazao da će zasluženo zaključiti 10. kolo Bundeslige kao lider prvenstva, neovisno o tome kako dvoboj između Bayerna i Freiburga završi.

Napomenimo kako je u ranijem terminu Köln svladao Augsburg 3:2 u sjajnoj utakmici s pet pogodaka. Gosti su na odmor otišli s minimalnom prednosti golom Floriana Niederlechnera, da bi Steffen Tiggers i Denis Huseinbašić golovima u 47. i 61. domaćinima donijeli preokret. Daniel Caligiuri je sedam minuta kasnije poravnao na 2:2, a pobjedu Kölnu je u 81. minuti svojim drugim pogotkom donio Tigges. (nr)

Bundesliga, 10. kolo

Petak, 14. listopada

Schalke 04 – Hoffenheim 0:3

Subota, 15. listopada

E. Frankfurt – Bayer Leverkusen 5:1

Wolfsburg – B. Mönchengladbach 2:2

Stuttgart – Bochum 4:1

Werder – Mainz 0:2

RB Leipzig – Hertha 3:2

Nedjelja, 16. listopada

Köln – Augsburg 3:2

Union Berlin – B. Dortmund 2:0

Bayern – Freiburg - u tijeku


Tagovi

Union BerlinBorussia Dortmund

Ostale Vijesti