Benfica očitala Club Bruggeu nogometnu lekciju

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.03.23. | 22:33

Nakon 2:0 pobjede u Bruggeu, nogometaši Benfice svladali su Club Brugge u Lisabonu s 5:1 i postali prvi četvrtfinalisti Lige prvaka.

Današnja prezentacija Benfice protiv Club Bruggea u 5:1 pobjedi na svojem Da Luzu potvrdila je špekulacije da je portugalski viceprvak istinski 'dark horse' ovosezonske Lige prvaka. Benfica je od prve minute djelovala fantastično, dominantno i ubojito. Club Brugge je na kraju uspio stići do počasnog pogotka fenomenalnom 'bombom' Bjorna Meijera, no, pitanje putnika u četvrtfinale u niti jednom trenutku dvoboja nije bilo upitno.

Hrvatski reprezentativac Petar Musa cijelu utakmicu proveo je na klupi za pričuve.

Benfica je zabila već u drugoj utakmice, kada je Joao Mario petom efektno zaključio sjajnu akciju domaće momčadi u kojoj je sudjelovalo nekoliko igrača. No, ispostavilo se da je u začetku akcije Goncalo Ramos bio u zaleđu te je gol poništen.

Benfica je igrala zaista lijepo i lepršavo te je brzim tranzicijama vrlo lagano dolazila do šesnaesterca gostiju. Benfica je dominirala dvobojem, imala je par izglednih šansi za postizanje pogotka, a Club Brugge je najbliži golu bio u 30. minuti kada je Otamendi srušio Buchanana na rubu kaznenog prostora, no udarac Vanakena iz slobodnog udarca završio je u živom zidu.

Sjajna Benfica do zasluženog vodstva stigla je u 38. minuti. Vidjeli smo još jednu kombinatornu akciju portugalske momčadi, Goncalo Ramos je pronašao Rafu Silvu koji se majstorski oslobodio čuvara i nakon minijature u padu desnom vanjskom pogodio za vodstvo svoje momčadi.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela domaćini su udvostručili prednost. Glavni junak bio je odlični Goncalo Ramos, koji se dvjema fintama izbacio svoje čuvare i neobranjivo pogodio u bliži kut Mignoletovog gola.

Benfica je do odmora riješila pitanje prolaska u četvrtfinale natjecanja. No, u niti jednoj minuti nastavka nije djelovalo da su Orlovi stali na kočnicu. Dapače. Benfica je bila neumoljiva, posebno njen centarfor Goncalo Ramos koji je u 57. fantastičnim udarcem realizirao dodavanje Grimalda za 3:0 vodstvo domaće momčadi.

Tu nije bio kraj Bruggeovoj agoniji. Gilberto, koji je ušao u igru umjesto Baha, izborio je kazneni udarac nakon prekršaja Sylle. Loptu na kreč postavio je Joao Mario, poslao je loptu u jednu, a Mignoleta u drugu stranu.

Mislili ste da je tu kraj? Peti pogodak na utakmici, sedmi u ovom dvomeču, Benfica je zabila šest minuta kasnije nakon još jedne sjajne akcije s ‘bezbroj’ atraktivnih dodavanja. Strijelac je ovaj put bio David Neres na dodavanje Joaa Nevesa. Turski suci prvo su poništili gol zbog zaleđa, no VAR je potvrdio da nedozvoljene pozicije nije bilo.

Ipak, Club Brugge upisao je počasni pogodak u 87. minuti utakmice kada je Bjorn Meijer pravi eurogol, udarcem s lijeve strane u same rašlje. Možda i najljepši gol večeri, a vidjeli smo ih nekoliko sjajnih.

Liga prvaka, osmina finala

Benfica – Club Brugge 5:1 (2:0 – prva utakmica)

Stadion: Da Luz, Lisabon

Strijelci: 1:0 Rafa Silva (38., Goncalo Ramos), 2:0 Goncalo Ramos (45.+2, Joao Mario), 3:0 Goncalo Ramos (57., Grimaldo), 4:0 Joao Mario – 11m (71.), 5:0 David Neres (77., Joao Neves), 5:1 Meijer (88.,

Sudac: Meler (Turska), pomoćnici: Eyisoy (Turska), Komurcuoglu (Turska), VAR: Munuera (Španjolska), AVAR: Kalkavan (Turska)

Žuti kartoni: Otamendi 29. (Benfica) / Jaremčuk 17., Lang 20., Sylla 43., Mejer 48. (Club Brugge)

Benfica: Valchodimos – Bah (od 63. Gilberto), Antonio Silva (od 88. Verissimo), Otamendi, Grimaldo – Florentino, Chiquinho (od 63. David Neres) – Joao Mario (od 75. Joao Neves), Rafa Silva, Aursnes – Goncalo Ramos

Club Brugge: Mignolet – Clinton Mata (od 63. Odoi), Mechele, Sylle – Buchanan, Nielsen, Vanken (od 75. Ritz), Sowah (od 75. Nusa), Meijer – Lang (od 45+1 Onyedika), Jaremčuk (od 62. Jutgla)



Tagovi

Liga prvakaBenficaClub Brugge

Ostale Vijesti