Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Belju se povezuje s Leedsom i M'Gladbachom, ali Osijek za 'novog Dušana Vlahovića' još nije dobio ponudu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.12.22. | 15:11

Na Elland Roadu ga vide kao idealnu zamjenu za Patricka Bamforda koji očito može biti ubojit samo pod vodstvom Marcela Bielse te kao idealnog Rodrigovog 'partnera u zločinu', dok pak Nijemci smatraju kako bi dovođenje Vinkovčanina neprimjetnim učinilo vjerojatni odlazak Marcusa Thurama.

I dok se u samom NK Osijeku najviše priča o Laszlu Kleinheisleru koji još uvijek nije potpisao novi ugovor te će za manje od dva tjedna biti slobodan pregovarati s drugim klubovima bez da prethodno dobije suglasnost kluba, strani mediji kad pišu o Osijeku uglavnom u fokusu imaju jednog drugog igrača. Pogađate, riječ je o Dionu Dreni Belji koji je nakon sjajne prošle sezone u dresu Istre 1961 u istom ritmu nastavio i kad je na sebe navukao bijelo-plavi dres, a njegove izvrsne predstave u prvom dijelu sezone zainteresirale su neke klubove iz ponajboljih liga svijeta.

Brojni strani mediji, što njemački, a što engleski, o Belji pišu kao da je njegov odlazak iz Gradskog vrta sigurna stvar, ali jedino sigurno u cijeloj priči je da Osijek još uvijek nije dobio službenu ponudu za igrača kojeg se uspoređuje s Dušanom Vlahovićem.

Baš kako se sad spominju Leeds i M'Gladbach, tako su se prije spominjali Toulouse, Anderlecht i Basel. Priče s Leedsom pojavile su se budući da momčad s Elland Roada već neko vrijeme traži napadača te da ove sezone, izuzev iznimno raspoloženog Rodriga (devet pogodaka), s igračima iz vrha napada nisu imali sreće. Naime, Joe Gelhardt, Patrick Bamford i Wilfried Gnonto ove sezone još uvijek nisu zabili pogodak…

S druge strane, razlog povezivanja Belje i M'gladbacha je Marcus Lilian Thuram-Ulien ili skraćeno Marcus Thuram. Njega se povezuje s Newcastleom i Bayernom, a budući da će uskoro ući u posljednjih šest mjeseci ugovora, u M'Gladbachu su svjesni da bi lako mogli ostati bez svoje udarne igle potpuno besplatno.

Nakon prvog dijela sezone, Beljo je na diobi drugog mjesta na ljestvici strijelaca s osam postignutih pogodaka. Više je puta precizan bio samo Livaja, dok su isti broj pogodaka zabili Oršić i Petković. Beljina tržišna vrijednost je u godinu i pol dana narasla za 1000 posto, odnosno sa 650 tisuća eura na 6.5 milijuna eura. Ta cifra bi zasigurno zadovoljila čelnike kluba, ali za očekivati je da će se Belju pustiti i u slučaju manje ponude. Ne puno manje, ali manje. Naravno, ako ista uopće stigne na adresu…

U skorijoj budućnosti Beljo bi mogao, ako nastavi sa svojim igrama kao u proteklih godinu dana, dogurati i do A reprezentacije. Trenutno je po TM-u najskuplji hrvatski napadač mlađi od 23 godine, a iza njega su se smjestili Roko Šimić (19, pet milijuna eura), Marin Ljubičić (20, 3.5 milijuna eura), Sandro Kulenović (23, dva milijuna eura) te Igor Matanović (19, milijun eura).

Osijek će ove zime sigurno prodavati neke igrače, ali zasad službenih ponuda. Kleinheisler je dobio na stol novi ugovor, s uvjetima boljim nego koje ima prema aktualnom, ali on se i daje premišlja. Ivica Ivušić nije branio u Kataru, ali je uz Dominika Livakovića najbolji vratar HNL-a te mu je sad idealno vrijeme da napravi iskorak u neku od Liga petice. U izlogu su još i Barišić, Lončar, Nejašmić, Mierez, Fiolić i Bartolec, za očekivati je da neće svi napustiti klub, ali svako tko donese ponudu, ista će se razmotriti. Pogotovo sada kad je klub pod Fifinom zabranom ulaznih transfera. Na Belji bi se, svakako, moglo najviše zaraditi, ali prvo treba pričekati da prava ponuda zaista stigne na klupsku adresu. Ražanj se ne pali dok je zec još u šumi…



Tagovi

Leeds UnitedBorussia MönchengladbachDion Drena BeljoLaszlo Kleinheisler

Ostale Vijesti