Pixsell
Pixsell

Beljo zabio službeni prvijenac za Rapid, debitirala dva velika hrvatska talenta

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 08:21

Mladi hrvatski igrači pamtit će nedjelju, 27. srpnja...

Nakon što je Dion Drena Beljo u svojem nenatjecateljskom debiju za Rapid zabio prvi pogodak na utakmici u 3-2 pobjedi svoje momčadi protiv Debrecena, napadač sa šireg Dalićevog popisa u nedjelju je zabio i službeni prvijenac. U 2-0 pobjedi njegovog Rapida u utakmici prvog kola kupa Austrije protiv niželigaša Neusiedla, Beljo je poentirao u 39. iz odbijanca. Konačni rezultat postavio je Kaygion u 73.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, dvoboj je mogao biti puno ranije riješen da hrvatski napadač nije imao problema s realizacijom ili srećom. Beljo je u 10. minuti pogodio okvir gola, a u 30. izašao je sam na suparničkog golmana koji je pravodobnom reakcijom sačuvao svoj gol.

Beljo je iz igre izašao u 69. minuti, a Lukas Grgić na terenu je proveo prvih 45 minuta.

Napomenimo kako su u nedjelju svoj debi za nove momčadi upisala i dva velika hrvatska talenta. 17-godišnji ex-hajdukovac, a danas član Tottenhama na posudbi u Westerlou, odigrao je svih 90 minuta u 3-0 pobjedi svoje momčadi na otvaranju belgijske Jupiler lige. Vušković je imao čak 14 'čišćenja' lopte, jedan blokirani udarac, a osvojio je osam od devet duela u kojima se našao, od čega sva četiri zračna.

Vuškovića je Tottenham kupio za 13.8 milijuna eura, prvo ga je ostavio na posudbi u Hajduku, potom je odradio polusezonu u poljskom Radomiaku, a u sezoni 2024./25. branit će boje belgijskog prvoligaša.

Debi, i to ne baš uspješan, imao je i Martin Šotiček koji je odigrao posljednjih 25 minuta u domaćem 1-2 porazu Basela od prvaka Lugana. Šotiček je u igru ušao u 65. minuti, pri rezultatu 1-1, a Lugano je već četiri minute kasnije preko Kacpera Przybnylka stigao do konačnog rezultata. Šotiček je u tih 25 minuta imao jedan pokušaj koji mu je blokiran, jedan neuspješan dribling i jedan neuspješan centaršut, a osvojio je četiri od sedam duela u kojima se našao.



Tagovi

Rapid BečDion Drena BeljoBaselMarin ŠotičekWesterloLuka Vušković

Ostale Vijesti